Trei cetăţeni, prinși de polițiștii de frontieră arădeni cu documentele de identitate ale altor persoane

by Cristian Dobre

Știri Arad.  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat şi doi cetăţeni din Republica Guineea şi Camerun, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de călătorie care aparţineau altor persoane.

În data de 13.03.2020, în jurul orei 22.36, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac  – Nagylak, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autoturism, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de  autoritățile române.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul se numeşte G.M., este cetăţean român, în vârstă de 28 ani. Acesta a declarat că a obţinut cartea de identitate de la şoferul autoturismului în care s-a prezentat la control, în schimbul sumei de 400 euro, şi a recurs la această metodă deoarece avea interdicţie temporară de părăsire a ţării.

În data de 14.03.2020, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autocar marca Scania, înmatriculat în România, o persoană de sex bărbătesc.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport eliberat de  autoritățile din Republica Guineea şi un permis de şedere emis de autorităţile franceze. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documentele de călătorie există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul se numeşte D.M., este cetăţean din Republica Guineea şi are 30 ani.

Tot în acelaşi punct de trecere a  frontierei,  în data de 15.03.2020, în jurul orei 03.51, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autocar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România, o persoană de sex femeiesc.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport eliberat de  autoritățile din Belgia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, stabilind că femeia se numeşte L.K., este cetăţean din Camerun şi are 28  ani.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments