Trei cetățeni din Sri Lanka, depistaţi ascunşi în cabina unei autoutilitare la P.T.F. Nădlac II

by Andreea Radu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi în cabina unei autoutilitare ce transporta termopane, trei cetăţeni din Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Şoferul autovehiculului este cercetat pentru trafic de migranţi.
În data de 29.03.2023, în jurul orei 00:15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 27 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, termopane pe ruta România-Italia.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei de dormit a șoferului, trei cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 34 și 42 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments