Trei atleţi arădeni iau startul la Campionatul Mondial de Ultramaraton

by Sorin Haut

Cea mai importantă competiție sportivă, organizată de Federația Română de Atletism în istoria sa de 125 de ani de existență, se va desfășura în acest weekend la Brașov. Campionatul Mondial de alergare pe distanţa 50 de kilometri va reuni cei mai importanți sportivi din lume, la start anunţându-şi prezența 174 sportivi din 31 de țări de pe şase continente.

Echipa națională a României este formată din 12 sportivi,  6 fete și 6 băieți, la care se adaugă alți doi sportivi, trecuți pe lista de rezerve, care vor evolua la categoria Open. Printre „tricolori” sunt și trei atleți arădeni, Iulia Ghinga, Sorin Mîneran și Roland Unterweger, team leader fiind un alt arădean, Vasile Blidar.

Cei patru sportivi activează la Clubul Sportiv Universitatea Arad, urmând să fie susţinuţi sub Tâmpa şi de Universitatea arădeană, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV și Ovidiu Șerban, președintele grupării arădene, susţinând astăzi o conferinţă de presă.

„Sunt tot mai mândru de secția de atletism, după cum știți, singura medalie de aur la Cupa Europei de atletism a fost obținută de Roxana Bîrcă. Nu doar gimnatica aerobică e port drapel în sportul arădean, deja și atletismul a ajuns la un nivel înalt și creștem exponențial. Ajung la cei trei sportivi care pleacă la Brașov la finalul săptămânii, după figura făcută în Campionatul Național știam că vor fi selectați în lotul național de ultramaraton. Nu am stabilit nici un target pentru nici unul dintre sportivi, dar vrem să facem o figură bună și de această dată. Oricum, fiecare dintre ei va da tot ce se poate pentru România”, a puntat Șerban, managerul ultimilor ani în sportul arădean.

Toți cei trei atleți arădeni vor pleca în cursă duminică, la ora 9, urmând să puncteze pentru echipa națională de băieți (Unterweger și Mâneran), respectiv fete (Ghinga), dar și în cursa individuală.

Facebook Comments