Trebuie să încerci! Rețeta perfectă de pască

by Dana B.

Ingrediente

  • Drojdie uscată – 10 g (pentru aluat)
  • Lapte – 250 ml lapte caldut (pentru aluat)
  • Gălbenuș de ou – 3 (pentru aluat)
  • Unt – 100 g (pentru aluat)
  • Coajă de portocală – de la 1 portocala sau coaja de la 1 lamaie (pentru aluat) + (pentru umplutura de branza)
  • Zahăr vanilat – 2 plicuri (pentru aluat) + 1 plic (pentru umplutura de branza)
  • Sare – 1 praf (pentru aluat)
  • Brânză de vaci – 500 g (pentru umplutura de branza)
  • Zahăr – 6 linguri (pentru umplutura de branza)
  • Smântână – 3 linguri (pentru umplutura de branza)
  • Ouă – 2 (pentru umplutura de branza)
  • Făină – 2 linguri (pentru umplutura de branza) + 600 g sau cat cuprinde (pentru aluat)
  • Stafide – 100 g stafide inmuiate in apa si esenta de rom (pentru umplutura de branza)

Mod de preparare aluat Intr-un castron amestecam faina,drojdia si sarea Galbenusurile le frecam cu un varf de sare.Punem la foc laptele,zaharul si zaharul vanilat.Cand este caldut adaugam untul si tinem pe foc mic pana se topeste.Tragem de pe foc si lasam la racit.Dupa ce s-a racit punem coaja de portocala,galbenusurile si amestecam pana se incorporeaza bine.Aceasta compozitie o punem in castronul cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Se lasa la crescut,acoperit aproximativ 45 minute.

Mod de preparare umplutura. Pentru ca umplutura sa iasa bine legata,folositi branza de vaci grasa.Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci,zaharul,ouale,smantana,zaharul vanilat,coaja de portocale si faina.La final adaugam stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.

Impartim aluatul in doua parti 3/4(aluatul in care asezam umplutura) si 1/4(pentru decor). Preseram pe masa putina faina,intindem aluatul cu rasucitorul,apoi il asezam intr-o tava cu peretii detasabili pe care in prealabil am uns o cu ulei.Ridicam aluatul cat sa acoperim peretii tavii.Peste el asezam compozitia de branza,apoi decoram du restul de aluat dupa imaginatia fiecaruia.

Ungem cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 70 minute, pana devine auriu. Pofta buna!

 

Sursa: retetaperfecta.ro

Facebook Comments