Tratamentul pentru piele uscată

by Cristian Dobre

Pielea uscată nu este deloc o plăcere pentru femei, mai ales în sezonul rece. Atunci când nu-i oferim suficientă hidratare, pielea se simte strânsă și se produce un disconfort. Produsele pe care le folosim pentru ameliorarea acestui aspect trebuie să conțină anumite ingrediente principale care să ajute la o hrănire și hidratare intensă a pielii.

Cel mai probabil ai auzit deja de acidul hialuronic și ceramide, două ingrediente ideale pentru hidratarea intensă a pielii, însă un alt ingredient cu un efect similar este și glicerina, care se regăsește în aproape toate produsele de îngrijire. Glicerina este un lichid vâscos, transparent, care se găsește atât de origine vegetală, cât și animală și ajută la hidratarea pielii și menținerea apei în cele mai profunde straturi.

Glicerina: beneficii

În cazul în care nu îți este destul de clar, glicerina este un ingredient extrem de hidratamt, motiv pentru care este ideală pentru pielea uscată, datorită efectelor sale. Este unul dintre ingredientele ale cărui efecte sunt de lungă durată în ciuda timpului de aplicare și absorbție și sporește hidratarea țesuturilor. Multe produse cosmetice conțn glicerină, deoarece le ajută să nu se usuce, să nu se întărească de-a lungul timpului. Cumva, este o metodă ideală de conservare a acestora. Dacă un produs cosmetic nu are apă în formula sa, ci doar glicerină, aceasta oferă o senzație caldă pe piele.

Din fericire, glicerina este ideală pentru toate tipurile de piele, deoarece este un ingredient ușor de tolerat, sigur și comun pentru hidrataare, în special în rândul persoanelor care se confruntă cu eczeme sau rozacee.

Tratamentul pentru piele uscată

Tratamentul pe care pacientul trebuie să-l urmeze depinde de cauza şi localizarea pielii uscate. De exemplu, în situaţiile în care pielea uscată este cauzată de temperaturile scăzute sau spălatul frecvent pe mâini, Academia Americană de Dermatologie recomandă menţinerea pielii hidratată. Imediat după spălatul pe mâini, se poate aplica o cremă de mâini fără parfum, iar ca aceasta să fie eficientă este foarte important să conţină unul dintre următoarele ingrediente:

  • ulei de măsline
  • ulei de jojoba
  • unt de shea
  • acid lactic
  • uree
  • acid hialuronic
  • glicerină
  • lanolină
  • ulei mineral

Dezinfectantele de mâini pe bază de alcool pot produce la rândul lor uscarea pielii, iar astfel medicii dermatologi recomandă întotdeauna aplicarea unei creme hidratante după folosirea lor.

Sursa: csid.ro

Facebook Comments