Transportatorii cer returnarea unui coeficient din supraacciză

by Dana B.

Patronatele din transporturi solicită Guvernului să găsească o soluție pentru transportul comercial, respectiv returnarea unui coeficient din supraacciză, la începutul lunii octombrie urmând să aibă o nouă întâlnire cu reprezentanții Executivului pe acest subiect, potrivit unui comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

„Pornim de la declarația prim ministrului, Mihai Tudose, care a spus că, în cazul în care prețul carburantului va crește la pompă după intrarea în vigoare a
Ordonanței, domnia sa se va gândi dacă ne va returna o parte din acciză. Întrucât, până la data de 15 septembrie, la prețul carburantului s-au adăugat câțiva bani, iar după 15 septembrie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței, prețul carburantului s-a mai mărit cu încă 10-12 bani, COTAR și celelalte patronate din Transporturi cer Guvernului României să găsească o soluție pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciză”, se arată în document.

Potrivit acestuia, cei care au lucrat la promovarea acestei ordonanțe nu au luat în calcul oscilațiile prețului de carburant, la achiziție.

„Nu s-a luat în calcul nici faptul că promisiunile făcute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Așa cum era previzibil, benzinarii au mărit prețul la pompă. COTAR a participat pe 16 septembrie la o întâlnire cu secretarul general al Guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorină. Au mai luat parte și alte patronate din transport, precum și reprezentanți ai ANAF și ai Guvernului. După a doua treaptă de mărire, respectiv 1 octombrie, vom avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Guvernului, pe acest subiect. Sperăm într-o rezolvare corectă și firească pentru transportul comercial, astfel încât acest sector să nu fie afectat și, pe cale de consecință, să nu scadă procentul de 5% din PIB pe care îl asigură, în prezent, transportatorii”, menționează sursa citată.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments