TRAMVAIUL IMPERIO A FOST LANSAT DE PRIMARUL FALCA IN HUIDUIELILE ARADENILOR

by Cosmin Mihuta

Primăria municipiului Arad, împreună cu societatea Astra Vagoane Călători, a organizat, joi, o acțiune electorală de prezentare a tramvaiului Imperio cetățenilor din Arad. Acțiunea a demarat la depoul de tramvaie de la UTA, de tramvaiul Imperio s-a urnit cu greu, ba chiar era să sară de pe şine la schimbarea macazului, fiindcă nu suportă liniile vechi. De altfel, aflăm de la reprezentanţii CTP că tramvaiul cu pricina nu va fi disponibil tuturor arădenilor, ci doar celor care circulă pe linia de tramvai reabilitată pe fonduri BERD. Ceea ce confirmă că am avut din nou dreptate, atunci când scriam că Aradul nu are linii pregătite pentru tramvaie moderne şi că, orice primar cu viziune ar fi reabilitat mai întâi întreaga reţea şi abia apoi s-ar fi apucat să cumpere tramvaie. Cum graba a fost mare, din motive lesne de înţeles, primarul Falcă s-a gândit să cumpere mai întâi şase tramvaie, chiar dacă nu pot circula decât pe o treime din oraş. Şi mai susţinea, la prezentarea de joi, că mai cumpără încă 12, semn că afacerea a fost deosebit de benefică pentru ambele părţi. Sperăm ca de data aceasta să le dea prin încredinţare directă celor de la Astra Călători, nu de alta dar ar fi păcat să asistăm la o nouă mascaradă numită licitaţie, din care până la urmă să iasă câştigătoare aceeaşi firmă. Şi iar ne trezim că trebuie tovarăşul să scoată zeci de mii de euro din buzunar ca să închidă gura presei. Aşa că mai bine pe direct, să avem parte de linişte.

Circul electoral de prezentare a tramvaiul Imperio ca o nouă realizare a preaiubitului conducător a ajuns şi în faţa Primăriei, unde cuplul de aur Falcă-Blidar a tăiat „moţul“ noului mijloc de transport. La marele eveniment au participat câteva zeci de persoane, dintre care jumătate membri de partid şi ţucălăi ai primarului. Numai că, spre surprinderea conducătorului iubit, simpli cetăţeni prezenţi nu au primit prea bine campania electorală pe bani publici, primarul Falcă fiind huiduit în timpul discursului şi apostrofat că foloseşte achiziţia acestor tramvaie pentru a face propagandă PDL. În cele din urmă totul s-a încheiat cu pupături şi felicitări, ca între prieteni vechi.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

 

P.S.: Aflăm că primarul Gheorghe Falcă a avut o nouă ieșire necontrolată în ședința CLM de joi, acuzând campaniile de presă împotriva mărețului tramvai, campanie dusă de așa-ziși ziariști. Sigur că se referea la noi, fapt care ne bucură. Dacă suntem așa-ziși ziariști e foarte bine, pentru că în accepțiunea lui Falcă ziariștii sunt persoane care lucrează în presă și care îl pupă în dos. Or dacă a fi așa-zis ziarist înseamnă să-l criticăm și să nu stăm drepți în fața primarului, atunci suntem de acord cu el întru totul. Cu o mică mențiune. Dacă nu existau așa-zișii ziariști, vreo 3-4, în 2004, el astăzi ar fi fost probabil un așa-zis politician și nicidecum primar cu două mandate și jumătate.

 

Facebook Comments