TRAIAN BASESCU A CASTIGAT PROCESUL CU DAN VOICULESCU

by Andreea Radu

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat vineri, la Tribunalul Bucureşti, procesul în care Dan Voiculescu l-a dat în judecată pentru declaraţia făcută de şeful statului în iulie 2012, în plenul Parlamentului, potrivit căreia Voiculescu ar fi afirmat că trebuie controlată justiţia.

Tribunalul Bucureşti a admis astfel apelul formulat de preşedintele Traian Băsescu împotriva deciziei din 27 martie 2013, prin care Judecătoria Sectorului 5 a constatat că afirmaţia şefului statului privind controlarea Justiţiei nu poate fi catalogată ca fiind „de interes general, public, politic”, însă a stabilit fapta acestuia ca având caracter ilicit.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de constatare formulată în acest sens de către Dan Voiculescu.

Instanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei Judecătoriei Sectorului 5, respectiv respingerea cererilor privind retractarea în mod public a celor spuse atunci de Traian Băsescu şi publicarea hotărârii definitive pronunţate în cauză.

Facebook Comments