VICEPRESEDINTELE CJA ADRIAN TOLEA II VERIFICA GPS-UL CONSILIERULUI TRIPA

by webeditor

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, este dezamăgit de limbajul şi virulenţa cu care reprezentanţii USL îşi exprimă opiniile faţă de unele probleme care vizează societatea. Concret, este vorba de (de-acum) celebra Ordonanţă 103, privind plata persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora.

„Constat din nou că reprezentanţii USL Arad au impresia că deţin adevărul absolut, dar acest aşa-zis adevăr pune mari semne de întrebare. Eu am solicitat parlamentarilor USL să declare public faptul că vor vota în Parlament împotriva acestei Ordonanţe, păguboasă pentru administraţia locală, mai ales pentru comunele mici, fără potenţial financiar deosebit. Răspunsul a fost pe două voci: prima, cea a parlamentarilor, care a constat într-o… lungă tăcere, iar cea de a doua, a «portavocilor» acestora, care jignesc, acuză, dar dovedesc că nu stăpânesc nici limba română, nici subiectul în sine”, a declarat Adrian Ţolea.

„USL a afirmat că prin această Ordonanţă 103 s-a reglementat legislaţia în domeniu. Dimpotrivă, prin introducerea expresiei «minim 25%», legislaţia este ambiguă, şi mult mai împovărătoare pentru administraţiile locale. Prin crearea acestui barem de 25%, Guvernul obligă administraţiile locale să prevadă în buget aceste sume. Dar, prin adăugarea acestui «minim», Guvernul NU se angajează ferm să plătească diferenţa de 75%!!! Astfel, acest 25% care revine administraţiilor locale ar putea să crească”, a mai afirmat Adrian Ţolea.

Cât priveşte atacurile la persoană, Adrian Ţolea ţine să precizeze că „nu iau lecţii de administraţie de la cineva care nu stăpâneşte nici măcar fondul principal de cuvinte, dar care se «exprimă» foarte coerent prin comunicate de presă. Sunt convins că, spre exemplu, expresia «limbaj de lemn» îl duce cu gândul la meseria sa, de pădurar, «doctor în lemn», nicidecum la sensul figurat. Domnul pădurar, ajuns conjunctural consilier judeţean, se dovedeşte foarte sensibil atunci când este atacată mâna care-l hrăneşte, dar n-a fost la fel de indignat atunci când colega sa din USL, ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, a spus că în pădurile din România se fură «ca-n codru». N-am văzut nicio reacţie publică, a tăcut la fel de inteligent ca şi parlamentarii USL Arad atunci când le-am cerut să declare public faptul că vor vota în Parlament împotriva Ordonanţei 103. Când e vorba de «muscă pe căciulă» – o altă expresie ce trebuie citită figurat – USL ştie să tacă foarte expresiv. Îi sugerez domnului pădurar să aibă grijă de GPS-ul din dotare, că altfel se poate rătăci prin judeţul Arad, pe care nu-l cunoaşte dar se laudă că-l reprezintă”, a completat Adrian Ţolea.

Facebook Comments