TLDE Arad nu cedează. Cererea de semaforizare le-a fost respinsă.

by Andreea Radu
 În perioada 18-22 Iunie 2018 tinerii ALDE s-au mobilizat și au organizat o petiție în vederea semaforizării trecerii pentru pietoni de pe Calea Iuliu Maniu deoarece la o distanță foarte mică de timp au avut loc două accidente mortale.
     Aceștia au depus o cerere către Biroul Rutier Arad prin care au solicitat de urgență semaforizarea trecerii pentru pietoni , printre motivele invocate de TLDE Arad regăsindu-se amplasamentul Liceului Național de Informatică Iuliu Maniu și implicit expunerea elevilor la riscul de a fi accidentați,  evitarea unor tragedii precum cele menționate mai sus dar și disconfortul creat atât locatarilor din zonă cât și pagubele materiale produse autoturismelor din cauza benzilor de rezonanță montate pe carosabil pe ambele sensuri de mers.
     Cererea a fost respinsă.
     „Am primit un răspuns prompt din partea celor de la Poliția Rutieră , însă nu este răspunsul pe care îl așteptam.
     Punctul de vedere al celor de la Poliție este obiectiv și ne asigură că momentan nu este necesară instalarea de semafoare la acea trecere pentru pietoni deoarece benzile de rezonanță și filtrele periodice organizate de Poliția Rutieră în vederea sancționării conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor sunt suficiente.Pe scurt cererea a fost respinsă.
     Demersurile pe care noi le-am făcut au fost strict umanitare pentru că ne dorim ca incidentele nefericite din acea zonă să nu se mai repete.
     Vom demonstra cu probe că montarea benzilor de rezonanță nu sunt varianta optimă pentru stoparea accidentelor și deasemenea vom demonstra că nici locatarii blocurilor din vecinătatea trecerii pentru pietoni și nici conducătorii auto nu sunt mulțumiți de montarea acestora.
     Am discutat la ultima ședință a Biroului Politic TLDE Arad și am încercat sa găsim răspunsuri la întrebarea „de ce nu se vrea montarea unui semafor acolo?”. Singura variantă plauzibilă ar fi că s-ar putea produce un eventual blocaj la orele de vârf din pricina faptului că în mai puțin de 1200m ar fi trei semafoare , însă cred  că organizarea și deplasarea unor echipaje de Politie care să dirijeze circulația la fața locului ar fluidiza traficul și chiar dacă nu ar fi așa consider și prefer aglomerația în schimbul evitării unor accidente de orice fel.
     Nu cedăm,  vom face tot posibilul pentru a stopa producerea de accidente la acea trecere pentru pietoni.” – ne-a declarat Ucu Dima , Președintele TLDE Arad
     În altă ordine de idei acesta ne-a comunicat faptul ca acțiunile și evenimentele TLDE pentru creșterea confortului și siguranței cetățenilor Aradului vor continua și că la momentul oportun fiecare acțiune va fi mediatizată.
Facebook Comments