Titluri și medalii arădene la Naționalele de aruncări lungi: Mihai Motorca și-a luat ”pașaportul“ pentru Mondialul juniorilor!

by Sorin Haut

Atleții arădeni au început în forță anul competițional, cu rezultate excelente la probele de aruncări lungi. Așa cum era de așteptat, Mihai Motorca și Vanessa Oriaku au fost principalii performeri ai delegației la Campionatele Naționale de iarnă la aruncări lungi de pe stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București, desfășurate în weekend. S-au obținut în total șase medalii, dintre care trei de aur, două de argint și una de bronz, după cum urmează: Mihai Motorca (dublă legitimare CSȘ Gloria Arad – CSM Arad , antrenor Constantin Miclea) și-a câștigat ”pașaportul“ pentru Mondialele de U20, cu 55,54 metri la aruncarea discului (foto principal). Baremul pentru accederea la cea mai importantă competiție a anului era de 55,50 m.! Evident, a luat aurul la categoria juniorilor. El s-a clasat pe locul 2 la categoria U23 și pe 4 la seniori, cu 49,06 metri. Așadar, Motorca merge la Mondialele din Lima (Peru), programate în vara acestui an, imediat după Jocurile Olimpice.

Oriaku, triplă medaliată: campioană la junioare și tineret! Severin a urcat pe podium

Portdrapelul României la FOTE Maribor 2023 și câștigătorul din 2022 al competiției, discobolul arădean s-a clasat pe locul 5 anul trecut, la Festivalul Olimpic al Tineretului European și are bronz la Europenele de cadeți din 2022. El a fost desemnat acum doi ani cel mai bun atlet român la categoria de vârstă U18. Vanessa Oriaku (CSS Gloria Arad – CS Atleții Arădeni), este dublă campioană națională în proba de aruncarea suliței, la categoriile U20, 43,67 metri și U23 și vicecampioană națională la senioare, cu 43,89 metri. Andrei Severin a luat și el bronzul la suliță, categoria U23 (tineret), 61,91 m. La aruncarea ciocanului, Alexandru Miculiță, de la CS Universitatea Arad, s-a clasat pe locul 5, cu 51,63 m. Sportivii sunt pregătiți de antrenorii Constantin Miclea, Zoltan Szabo și Denis Both.

 

 

Facebook Comments