TIR plin cu sirieni, depistat în punctul de frontieră Nădlac II

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Vărșand au depistat, ascunşi în trei mijloace de transport, cincizeci și șase de cetăţeni din Siria, Nepal și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Într-un singur mijloc de transport condus de un cetăţean turc, încărcat cu utilaje agricole, au fost depistaţi 44 de cetăţeni sirieni.
În data de 28.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc cu vârsta de 34 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje agricole, pe ruta Turcia-Finlanda.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patruzeci și patru de cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.
Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui autocar, condus de un cetățean turc. Șoferul se deplasa pe ruta Turcia – Polonia, fără pasageri.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în două locașuri special amenajate, șase persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria.
Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde, în urma unui control asupra unui automarfar condus de un cetățean bulgar ce transporta profile de aluminiu pentru o societate din Polonia, polițiștii de frontieră au descoperit ascunși printre mărfurile transportate, șase cetățeni din Nepal și Pakistan, cu vârste cuprinse între 23 și 41 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.
În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments