Timișoara preferă tramvaiele turcești, în locul celor produse la Arad

by Andreea Radu

Cel mai lung tramvai din România și garnitura cu cea mai mare autonomie proprie din lume – cu asta se laudă autoritățile din vestul țării, care au cumpărat de la un producător turc primul tramvai nou-nouț al Timișoarei din ultimii 50 de ani. Garnitura a fost pusă deja pe linii și va începe testele prin oraș, scrie digi24.ro.
Primul tramvai nou din ultimii 50 de ani a ajuns la Timișoara vineri seara, după ce timp de două zile a traversat țara. Convoiul întreg a avut o lungime de 36 de metri și a intrat în România prin vama Giurgiu.
Pe podul din Piața Maria din Timișoara, sub privirile a zeci de curioși și în ciuda ploii torențiale care a început la un moment dat, tramvaiul a fost pus pe șine după miezul nopții. Timișorenii îl vor vedea circulând de-acum pe Linia 1.
Tramvaiul are 30 de metri, o capacitate de 200 de călători și o autonomie pe baterie de 64 de km.
Contractul cu turcii a fost semnat în 2019 de fosta administrație a orașului, iar un tramvai costă 2,3 milioane de euro.
După omologarea de către Autoritatea Feroviară Română, producătorul va livra și celelalte tramvaie din contract, finanțate din fonduri europene.
În total, timișorenii așteaptă de la producătorul din Turcia 21 de tramvaie.

Facebook Comments