Țigări de contrabandă și materiale pirotehnice, confiscate de jandarmii arădeni  

by Dana B.

Astăzi, 28 decembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate  în misiuni specifice de ordine publică, care au avut drept scop protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț, în zona piețelor din  municipiul Arad.

Astfel, jandarmii au depistat o femeie și doi bărbați care ofereau spre comercializare trecătorilor,  țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. În urma verificărilor efectuate , asupra lor au fost descoperite 5000 țigarete de contrabandă.

Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării țigaretelor și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,Colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că  acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” , conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată prin O.U.G.  nr. 54/2010.

De asemenea, doi bărbați de 28, respectiv 33  de ani din Arad, ofereau spre comercializare trecătorilor din zona Pieței Fortuna, materiale pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate, s-au depistat asupra lor, 1411 petarde.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, constituie infracțíune conform Legii 126 din 1995 R.

În perioada următoare, jandarmii vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a actelor de comerț cu astfel de materiale.

Facebook Comments