Tichete cadou de Ziua Bărbatului. Suma pe care o pot primi românii, cu o condiţie

by Andreea Radu

Tichete cadou de Ziua Bărbatului anunţate într-un poriect iniţiat de Ministerul Familiei. Românii pot primi o sumă de bani, însă cu o condiţie. Gabriela Firea anunță că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie, scrie antena3.ro.
„Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”, a declarat Gabriela Firea.
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați: „De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaștem și situațiile în care domnii sunt dezavantajați”.
Ministerul Familiei, în colaborare cu specialiștii ANES, propune o modificare a Codului fiscal favorabilă și bărbaților.
„Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor. Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei”, a mai explicat Gabriela Firea.

Facebook Comments