Testarea asimptomaticilor continuă în toate centrele DGASPC Arad. Peste 400 de beneficiari sunt testați!

by Andreea Radu

În contextul pandemiei COVID- 19 și a limitării răspândirii infectării cu noul coronavirus, la nivelul DGASPC Arad în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Arad, s-a luat hotărârea testării tuturor beneficiarilor înregistrați în sistem, fie persoane adulte cu dizabilități, fie copii.

Astfel, în ultimele două zile au fost testați în vederea depistării contaminării cu COVID, 198 de adulți și 223 de copii, provenind din toate centrele din județul Arad, totalizând un număr de 421 de prelevări de probe biologice.

„Am luat această măsură pentru că ne dorim să limităm pe cât este posibil, răspândirea virusul în rândul beneficiarilor noștri. Dacă pentru simptomatici se ia măsura izolării, respectiv a internării în unitățile spitalicești COVID, nu avem cum să restricționăm contaminarea în ceea ce îi privește pe asimptomatici. Astfel, după ce vom primi rezultatele la acest set de teste, vom putea dispune măsurile care se impun, în cazul în care vom avea confirmări. Vreau să mulțumesc public DSP Arad pentru susținerea de care a dat dovadă în gestionarea comună a acestei crize ”, declară Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

La finalul perioadei de carantinare a personalului din centrele DGASPC Arad, respectiv pentru realizarea schimbului de tură în condiții de siguranță, angajații vor fi și ei retestați, atât cei care intră, cât și cei care se întorc în familii și comunități.

Facebook Comments