TEST DE ALCOOLEMIE ONLINE PENTRU BAUTORII DIN FRANTA

by Paula Craciun

Un test de alcoolemie on-line elaborat de Institutul Naţional de Prevenire şi Educaţie pentru Sănătate (INPES) din Franţa permite evaluarea gratuită a consumului de alcool cu ajutorul câtorva întrebări, informează lefigaro.fr.

Fie că este regulat, fie că este excepţional, consumul de alcool poate duce uşor într-un angrenaj din care este greu de ieşit. Pentru a ajuta la autoevaluarea consumului de alcool şi pentru a furniza servicii personalizate de consiliere, INPES a lansat testul gratuit numit ‘alcoometru’.

Potrivit INPES, acest test ar permite consumatorilor de alcool să devină conştienţi de obiceiurile lor proaste şi să consume mai puţin. Cei cu un ficat bun au nevoie şi de o memorie bună pentru a răspunde la cele 12 întrebări despre consumul din ultimele 12 luni, comentează lefigaro.fr.

Chestionarul decriptează consumul de alcool prin răspunsurile la două serii de întrebări, apoi le raportează la media naţională a consumului şi oferă consiliere adaptată la profilul fiecărui băutor. Testul permite obţinerea de sprijin personalizat şi de sfaturi practice, singura condiţie fiind crearea unui cont.

Potrivit INPES, un studiu efectuat timp de şase săptămâni pe aproape 339 băutori cu risc (cel puţin 17 pahare pe săptămână) au indicat o scădere săptămânală de 3,3 pahare în rândul persoanelor care au folosit testul, comparativ cu o un declin de 1,2 pahare pentru grupul care nu a făcut testul.

Sursa: descopera.ro

Facebook Comments