„Terorista“ reținută de DIICOT este o femeie săracă din Nădlac, care trăia într-o cocioabă

by Florian Popa

Tânăra reţinută joi, după ce procurorii DIICOT au stabilit că făcea propagandă teroristă și stabilise legături cu mai mulți combatanți ISIS din Orientul Mijlociu, este, de fapt, o femeie săracă, din Nădlac, mamă a trei copii, care locuia cu chirie într-o cocioabă, scrie antena3.ro.

Surse judiciare au dezvăluit că suspecta de terorism, în vârstă de 33 de ani, trăia într-o sărăcie lucie şi i-a abandonat pe cei mici la o casă de plasament, pe motiv că nu avea cu ce să-i crească. Totuşi, ea reușise să-şi cumpere un laptop, DVD-uri și un card de memorie. Membrii ISIS o învățaseră cum să folosească internetul în așa fel încât să fie greu de depistat. Ca urmare, își ștersese contul de Facebook, care conținea date reale și crease mai multe conturi false, dar și 21 de conturi de mail pe care le folosea prin rotație.

Anchetatorii bănuiesc că frustrările acumulate de ea, din cauza lipsurilor, se concretizaseră într-o ură fără leac împotriva valorilor occidentale. Ca urmare, a fost ușor sedusă de politica fundamentaliștilor religioși care au reușit s-o convingă de faptul că, în realitate, este o persoană importantă.

Aceasta, spun procurorii DIICOT, jurase credință fundamentaliștilor și se oferise să lupte alături de ei, pe viață și pe moarte, împotriva puterilor Occidentale și tuturor necredincioșilor, cu toate că, practic, suspecta de terorism nu se convertise, încă, la islam.

Deși inofensivă la prima vedere, anchetatorii au decis că intervină în forță ieri, în momentul în care SRI a stabilit că aceasta s-a oferit să faciliteze accesul pe teritoriul României a membrilor ISIS care ținuseră legătura cu ea.

Facebook Comments