CEAPA are excelente calitati hipoglicemiante. Poti consuma 2 linguri de suc de ceapa diluat intr-un pahar cu apa, la o ora dupa masa.
FRUNZELE DE DUD NEGRU ajuta la scaderea glicemiei si inhiba enzimele din metabolismul glucidic. „Se consuma sub forma de pulbere, macerat sau infuzie. Tratamentul se face minimum 3 luni, mergand pana la 6 luni sau chiar un an, pana cand se vor obtine rezultate multumitoare”, recomanda medicul Daniela Busneag.
SCHINDUFUL. Semintele de schinduf contribuie la mentinerea in limite normale a glicemiei. In plus, scade colesterolul „rau?, problema frecventa in randul celor cu diabet de tip 2. Se fac cure indelungi cu macerat din seminte. Se pun de seara pana dimineata 2-3 lingurite de pulbere din seminte de schinduf la o cana cu apa. Dimineata se filtreaza si apoi se bea pe parcursul zilei.
CEAIUL VERDE scade glicemia si este un bun inlocuitor al cafelei in cazul celor cu boli cardiovasculare. Se consuma zilnic 1-2 cani cu ceai verde, in prima parte a zilei. Acest ceai are efect energizant, din cauza continutului de teina.
AFINUL are actiune hipoglicemianta, gratie mirtilinei din compozitia plantei. „Se recomanda ceaiul din frunze si fructe de afin, preparat din o mana de frunze si (sau) fructe uscate la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Ajuta la scaderea glicemiei, amelioreaza retinopatia si tulburarile de vedere, inchide ulceratiile”, potrivit medicului Daniela Busneag.
SCORTISOARA scade nu numai zaharul din sange, ci si nivelul colesterolului si al trigliceridelor. Lasa la infuzat 20 de minute un baton de scortisoara intr-o cana cu apa fierbinte. Consuma zilnic acest remediu.
Terapiile homeopate sau gemoderivatele (tratamente naturale obtinute din muguri sau mladite) pot aduce beneficii in caz de diabet zaharat.