Temperaturi de vară, la jumătatea lui octombrie

by Cristian Dobre

Chiar dacă suntem la jumătatea lui octombrie, ne așteaptă zile cu temperaturi de vară.

Norii vor rămâne puțini și peste noapte în majoritatea regiunilor și doar spre dimineață, în centrul, în estul și în sud-estul țării, va apărea ceața. Vântul va adia ușor, iar temperaturile vor scădea până la minus 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei unde se va forma bruma.

În cursul acestei nopți, în depresiunile din estul Transilvaniei va fi brumă, iar minimele vor fi cuprinse între minus 3 grade Celsius în depresiuni și 16 grade pe litoral. În Capitală vor fi condiții de ceață și minime de 7 până la 10 grade.

Luni, 14 octombrie, vremea va fi plăcută în cea mai mare parte a țării. Maximele se vor situa între 17 grade pe litoral și 28 de grade în zonele de deal. După lăsarea nopții, vor apărea nori și ceață în est și în sud-est. Vântul va adia ușor în toate regiunile.

În București, luni, 14 octombrie, vremea va fi plăcută și vor fi temperaturi de până la 27 grade Celsius.

Vremea în următoarele zile

Vremea își va menține aceeași tendință pe parcursul întregii săptămâni. Nopțile și dimineațile vor veni cu ceață și vizibilitate scăzută în Moldova, în Dobrogea și în Muntenia mai ales, așa că temperaturile vor crește mai greu și vor exista condiții de burniță. În restul țării, însă, vremea însorită încă din zori va deveni anormal de caldă după-amiaza, iar în regiunile vestice, termometrele vor indica maxime de până la 28 de grade Celsius.

În schimb, noaptea temperaturile vor scădea cu mai mult de 10 grade și se vor ajunge la valori de îngheț în estul Transilvaniei.

Cei aflați la munte se vor bucura de vreme liniștită și frumoasă întrega săptămână. Pe văi și în depresiuni se va lăsa ceața în timpul nopților, dar peste zi, va fi soare și temperaturile vor ajunge la 20 de grade Celsius în multe dintre stațiuni.

„Este o vreme anormal de caldă, ca de vară, pentru mijlocul lunii octombrie. Astăzi (duminică – n.r.) s-au depășit 25 de grade Celsius în multe localități din zonele de câmpie și de deal. Și chiar dacă norii mai sunt în trecere peste nord-vestul țării, nici vorbă de ploaie. Astfel că, perioada ce urmează este numai bună pentru planificarea unui concediu târziu, fie că vorbim despre vacanţe la munte sau la mare, vremea va fi prielnică”, spune Simona Căpșună, meteorolog Digi24.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments