TELEFONUL CARE PAZESTE SECRETELE. PROBABIL CEL MAI SIGUR SMARTPHONE DIN LUME

by Andreea Radu

„În timp ce restul pieţei se îndreaptă în direcţia beţelor pentru selfie şi a ecranelor curbate, noi alegem altă cale. O cale către inima problemelor şi apărarea intimităţii”, declară Mike Jank, reprezentantul Silent Circle, companie care a lansat recent Blackphone 2. Aparatul este dotat cu programe care, potrivit producătorului, garantează securitatea datelor personale.
Pe partea de hardware, telefonul are o dotare obişnuită: ecran de 5 inci Full HD (protejat de Gorilla Glass 3), procesor octa-core de 64 de biţi, 3GB de RAM şi o baterie detaşabilă de 3060 mAh.
În ceea ce priveşte partea de software, însă, lucrurile devin mai interesante şi cele 3 GB de RAM îşi arată valoarea. Deşi funcţionează cu Android, telefonul este echipat şi cu sistemul de operare creat de compania Silent Circle, PrivateOS 1.1. Acest sistem permite compartimentarea şi ascunderea anumitor informaţii din telefonul mobil. Este de fapt un sistem de „virtualizare”, care îi permite aparatului să se comporte precum două telefoane diferite şi care oferă posibilitatea utilizatorului să folosească date diferite de logare pentru fiecare aplicaţie în parte.
Telefonul este dotat şi cu aplicaţiile „Silent” care, aşa cum arată şi denumirea lor, păstrează informaţiile codate şi izolate una de cealaltă.
Blackphone 2 va fi lansat în această vară la preţul de 629 de dolari, scrie Gizmodo.com.

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments