Tecău ratează Cupa Davis. Liderul României e un Copil!

by Sorin Haut

O accidentare l-a făcut pe Horia Tecău să rateze meciurile României cu Maroc, din Cupa Davis. Cel mai bine clasat român, aflat pe locul 12 în lume în ierarhia de dublu, a făcut anunțul pe rețelele de socializare.

„Cu părere de rău, anunț că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigații. O accidentare care persistă de câteva săptămâni, s-a agravat și urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun și să iasă victorioși din acest weekend! Hai Romania!”, a spus Tecău.

Pentru întâlnirea cu Maroc, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pe: Marius Copil (locul 84 ATP), Adrian Ungur (locul 500 ATP), Florin Mergea (locul 79 ATP la dublu) şi Dragoş Dima (locul 451 ATP). Având în vedere că lotul unei echipe pentru Cupa Davis a fost extins de ITF pentru acest sezon, de la patru la cinci jucători, în locul lui Tecău a fost convocat tânărul Edris Fetişleam, în vârstă de 18 ani și aflat pe locul 1.167 în clasamentul ATP.

Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP.

Întâlnirea cu Maroc e programată în weekend-ul 7-8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe suprafață hard, și contează pentru turul 2 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa. Jocurile cu Maroc, care vor fi transmise în direct la Digi Sport, se vor disputa pe durata a două zile: două meciuri de simplu sâmbătă, 7 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, respectiv trei meciuri duminică, 8 aprilie, unul de dublu și două de simplu, după același sistem, cel mai bun din trei seturi. (sursă: digisport.ro)

Facebook Comments