Țeapă de peste 40.000 de euro, cu criptomonede. Polițiștii SCCO Arad au prins autorul

by Florian Popa

Un tânăr, în vârstă de 37 de ani din Cluj, a devenit victima unei înșelăciuni cu criptomonede, după ce a dat curs unui anunț online. Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 37 de ani, despre faptul că, în 14 ianuarie, în timp afla într-un local din Cluj-Napoca, ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
Oamenii legii au constatat că bărbatul s-ar fi întâlnit cu persoană bănuită de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 26 de ani, din București, după ce ar fi vizualizat un anunț din spațiul online cu privire la achiziționarea de criptomonede.
„Astfel, în cadrul întâlnirii, tânărul de 26 de ani s-ar fi înțeles cu persoana vătămată să achiziționeze de la aceasta două criptomonede într-un portofel virtual, urmând, conform înțelegerii dintre cei doi, a-i achita contravaloarea monedelor. După transferul monedelor, tânărul de 26 de ani ar fi precizat că nu a primit monedele în portofelul virtual, ulterior părăsind localul fără a achita contravaloarea acestora”, arată Poliția Cluj.
În cauză, prejudiciul a fost evaluat la peste 40.000 de euro.
În urma cercetărilor, polițiști din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Arad, împreună cu polițiștii Direcției de Investigații Criminale, au reușit, în 8 februarie, să îl găsească pe tânărul bănuit de înșelăciune în municipiul Arad, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Ulterior, pe numele bărbatului a fost emisă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate