Taxa pentru accesul la drumurile județene s-a redus

by Cristian Dobre

Arad. „Având în vedere numeroasele solicitări ale operatorilor economici de pe raza judeţului Arad privind tarifele de ocupare a amprizei şi a zonei de siguranţă a drumurilor judeţene din domeniul public al judeţului Arad practicate la nivelul Judeţului Arad, am decis elaborarea unui proiect de hotărâre prin care să diminuăm taxele practicate, în vederea dezvoltării economico-sociale a judeţului Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tariful pe m2 a fost modificat conform nivelului practicat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, respectiv de la 1.38 Euro cu TVA/m2 /lună la 0.45 Euro cu TVA/m2 /lună.

În acest fel, agenții economici care dezvoltă afaceri ce necesită acces dintr-un  drum județean spre staţii distribuţie carburanţi, hoteluri, moteluri, depozite en-gross etc, vor fi taxați cu un tarif de 0.45 euro/m²/lună. Aparatul de specialitate al consiliului județean va începe procedura de identificare a tuturor agenților economici aflați în această situație, cărora, ulterior, le vor fi trimise scrisori de notificare.

Facebook Comments