„Tati, eu sunt un erou!”. Povestea din spatele deciziei de a dona organele copilului de 7 ani

by Dana B.

Am vrut să rămână pe pământ o parte din el, explică tatăl unui băieţel de şapte ani de la Iaşi decizia sa de a accepta să îi doneze organele. Un accident stupid de maşină i-a răpit singurul fiu. Un copil deja a primit un rinichi ce îl scuteşte de chinul dializei, iar două femei suferinde poartă în corp celălalt rinichi şi ficatul micuţului, iar mâine, doi adulţi vor vedea viaţa cu alţi ochi: primesc corneele băiatului.

Mihai Măgurianu, tatăl băiatului donator: „Cred că Dumnezeu l-a iubit mai mult ca mine. De Mihail şi Gavril mi l-a luat. S-a născut la o zi mare, s-a dus la o zi mare şi a dăruit o viaţă la cei care au avut nevoie”.

Cu ochii în lacrimi, Mihai Măgurianu poveşte că Paul a fost un copil mult dorit şi aşteptat. Soţia i-a dăruit două fete, dar ca orice tată şi-a dorit un moştenitor care să îi ducă numele mai departe. Dorinţa i s-a îndeplinit acum şapte ani, în zi de sărbătoare: Sfânta Parascheva. Paul s-a preschimbat în înger. A traversat strada în fugă, bucuros că îşi văzuse un prieten pe trotuarul celălalt, şi nu a mai fost atent la maşini.

Băieţelul parcă presimţea ce îl aşteaptă. Spune mereu părinţilor…

Mihai Măgurianu – tatăl băiatului donator: „Tati, eu sunt un erou, super erou. Deci la vârsta de cinci ani el aşa îmi spunea.”

Deşi cu sufletul distrus, părinţii lui Paul au decis să îi doneze organele. Unul dintre rinichii lui a ajuns la un băieţel de cinci ani, care a stat mai mult la spitale de când s-a născut. Abia acum va putea să alerge şi el prin parc.

Petronela Şuşter – mama copilului care a primit transplant: „De la trei săptămâni face dializă, dar cu ajutorul Domnului am reuşit să facem acest transplant”.

Şase medici au avut grijă să facă din transplant un succes şi din dramă, o minune.

Adelina Miron, medic specialist urolog: „Nu prea des întâlnim un donator copil şi de aceea implicarea afectiv emoţională este mai puternică”.

Tatăl care a fost de acord să doneze organele băieţelului abia aşteaptă să îi cunoască pe cei care trăiesc cu ajutorul lui Paul. Se gândeşte că prima întâlnire să fie cu Alexandru, copilul de cinci ani, ai cărui părinţi au lacrimi de fericire în ochi de ieri.

Petronela Şuşter – mama copilului care a primit transplant: „E greu să îţi pierzi copilul, dar e o bucurie să dai viaţa altui copil.”

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments