Tarifele pentru apelurile în altă rețea vor fi mai mici

by Dana B.

Tarifele de interconectare între rețele de telefonie mobilă vor fi mai mici. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a decis că, de la 1 mai, acestea să scadă cu 12,5%.

Măsura luată de ANCOM este una tranzitorie şi înseamnă că tarifele de interconectare sunt reduse de la 0,96 eurocenţi pe minut, până la 0,84 eurocenţi pe minut.

Este, de fapt, media europeană şi nivelul ce va fi menţinut până când autoritatea va realiza un studiu privind costul pentru terminarea apelurilor mobile pe piaţa locală, un proces care ar putea dura circa 16 luni.

Tariful de interconectare reprezintă costul pe care îl au companiile de telecomunicaţii în momentul în care utilizatorii lor efectuează un apel într-o altă reţea.

Anterior măsurii luate de ANCOM, România avea cele mai mari tarife din Uniunea Europeană, raportate la puterea de cumpărare.

Costul a fost îngheţat la nivelul din 2014, în condițiile în care alte state europene sunt deja la al doilea pas de recalculare. Şi Comisia Europeană a cerut României să refacă în cel mai scurt timp modelul de calcul al tarifelor de interconectare.

 

Sursa: digi24.ro

 

Facebook Comments