Tarife de Champions League pentru cluburi, la bazinul din subcetate! Pandemie doar când e vorba de dat bani sportului…

by Sorin Haut

Primarul Călin Bibarţ, obişnuit cu rondurile de seară, a ieşit public într-o zi a săptămânii, să ne spună ce darnic e el şi că Primăria vine în sprijinul cluburilor de profil, după ce bazinul “Delfinul” s-a închis pentru reparaţii. E vorba despre redeschiderea bazinului din “Subcetate”, inaugurat anul trecut în martie, dat în folosinţă abia în luna mai şi închis apoi, după nici trei luni, pentru probleme tehnice, mai exact reparaţii! Deja nişte practici clasice. De fapt, municipalitatea nu a reuşit să asigure toate utilităţile necesare, demonstrându-şi incompetenţa. O investiţie de circa 5 milioane de euro, pe care Guvernul de la acea vreme a susţinut-o prin Compania Naţională de Investiţii, contribuţia municipalităţii arădene fiind de 30%. Deci un bazin făcut mai mult de alţii, dar cu care Bibarţ se laudă, mai ales că e un moment propice, de campanie electorală. Că liberalii nu prea au cu ce să se laude în domeniul bazelor sportive o ştim foarte bine, doar ei se pricep cel mai bine la distrus, sub mandatul lor dispărând din Arad stadioane la rând, înlocuite de supermarketuri şi construindu-se unul singur, dar în aproape şapte ani! În schimb, primarul nu a suflat o vorbă despre faptul că baza sportivă din subcetate a stat mai mult închisă decât deschisă (în 2019, să nu încapă vorbe de…pandemie), deşi a fost inaugurată cu surle şi trâmbiţe. Dar să vedem şi în ce condiţii se redeschide bazinul. În primul rând, locaţia e total inaccesibilă pentru cei care nu deţin o maşină, o mare problemă pentru mulţi copii ce vin la antrenamente. Să vedem dacă se vor găsi soluţii de transport, căci pentru alte acţiuni se găsesc. La “Delfinul”  era o cu totul altă situaţie, staţia de tramvai fiind la 50 de metri distanţă. Dar hai să trecem peste acest aspect, dat fiind faptul că e soluţie de compromis, până când bazinul olimpic va fi reparat.

Bazinul din subcetate se redeschide miercuri, 2 decembrie, doar pentru sportivi!

Fiind vorba de pandemie şi de situaţii financiare grele pentru toată lumea, ne aşteptam ca Primăria şi Recons să vină în sprijinul sportului de performanţă şi al cluburilor, cu tarife cât mai decente, măcar la nivelul celor de la “Delfinul”. Nici vorbă. De la biroul de presă al Primăriei ni se transmite:  “În urma întâlnirii între reprezentanţii SC Recons, cei care administrează bazinul de polo şi rerezentanţii cluburilor sportive de performanţă, s-a stabilit ca antrementele sa înceapă la jumătatea săptămânii viitoare. Fiecare club şi-a stabilit proprul program, astfel că sunt programate antrenamente în fiecare zi a săptmânii în intervalul orar 14-20. Tarifele de închiriere sunt cele în conformitate cu Anexa 2 a Regulamentului de Organizare și Funcționare a bazinului de înot din cartierul subcetate, aprobate anul trecut în Consiliul Local Municipal.”  Deci, nu prea avem reduceri de tarife, aşa cum sperau probabil reprezentanţii cluburilor. Pandemie e doar când e vorba de dat bani sportului, nu şi când luăm…Sau cel puţin asta reiese din informarea primită astăzi. Aşadar, antrenorii trebuie să îşi reconfigureze pregătirea, cu un număr mai mic de copii şi cu antrenamente mai puţine.

Locaţia, accesibilă doar pentru unii; Tariful impus cluburilor: 250 de lei ora!

Conform tarifelor aprobate încă de anul trecut şi rămase valabile, 250 de lei ora le costă pe cluburi închirierea bazinului, ceea ce la un calcul simplu, comparativ la cât se antrenau (3-4 ore pe zi, inclusiv sâmbăta, într-un caz concret) şi plăteau (între 5 şi 7 mii de lei lunar pentru înot) la celălalt bazin, e clar că tarifele de închiriere din subcetate sunt mult mai mari. Sigur că probabil şi condiţiile sunt mai bune, cu menţiunea însă că bazinul nu e olimpic, iar sportivii nu se pot pregăti aşa cum ar trebui pentru competiţii. În baza sportivă şi de agrement din subcetate, la dispoziţia publicului se află două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime de 2,3 metri şi unul mai mic, cu scop didactic şi de agrement, care are 25 de metri lungime şi 12,5 metri lăţime. Complexul mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare şi cabine de duş. Trebuie menţionat că accesul amatorilor nu va fi permis din cauza restricţiilor anti-COVID, de miercuri, 2 decembrie, urmând să se pregătească doar sportivii de performanţă.

 

 

Facebook Comments