Țara europeană în care lovirea copiilor devine ilegală. Măsura se aplică și turiștilor

by Andreea Radu

O țară din Europa a decis să introducă o lege prin care lovirea copiilor este faptă penală. Oficialii au precizat că modificarile îi vor ajuta pe cei mici să aibă ”cel mai bun început în viață”, scrie antena3.ro. Părinții care își lovesc copiii vor urmăriți penal pentru agresiune în Țara Galilor. Măsura se aplică de luni.
Prim-ministrul Mark Drakeford a declarat că a fost o zi ”istorică” pentru copii, deoarece țara devine a doua regiune din Marea Britanie care interzice pedepsele fizice.
”Pedeapsa rezonabilă”, ca apărare legală, a fost înlăturată, astfel încât oricine lovește un copil aflat în grija lui ar putea fi arestat. Criticii susțin că noua lege a fost promovată ”de cei care cred că știu mai bine decât părinții”, scrie BBC.
Scoția a fost prima regiune din Marea Britanie care a scos în afara legii lovirea copiilor, în noiembrie 2020. Prima țară din lume care a interzis pedepsele fizice pentru copii, în 1979, a fost Suedia. Acest comportament este acum ilegal în 63 de țări din întreaga lume.
Guvernul galez a spus că este un ”moment istoric pentru copii și drepturile lor în Țara Galilor” și înseamnă că minborii vor avea aceleași drepturi ca și adulții.
Într-un sondaj efectuat pe 3.000 de adulți din Anglia, NSPCC a descoperit că 64% cred că este timpul să schimbe legea și să interzică lovirea, în timp ce 68% au spus că acest comportament față de copii nu este acceptabil.
Noua lege înseamnă că oamenii vor comite o ilegalitate dacă lovi, plesni sau scutura un copil aflat în grija lor. Autoritățile au transmis că ”nu a fost posibil să se ofere o listă a ceea ce alcătuiește pedeapsa fizică”, deoarece ar putea fi ”orice lucru în care un copil este pedepsit folosind forța fizică”.
Noua lege se va aplica părinților sau oricărei persoane care este responsabilă pentru un copil în timp ce părinții sunt absenți – și se va aplica tuturor turiștilor din Țara Galilor. Pedepsele fizice sunt deja ilegale în școli, case de copii, casele de plasament ale autorităților locale și centrele de îngrijire a copiilor.
Persoanele care văd un copil pedepsit fizic au fost sfătuite de guvernul galez fie să sune poliția dacă un copil este în pericol imediat, fie să contacteze departamentul local de servicii sociale.

Facebook Comments