Țara din Europa care se pregătește să introducă o monedă digitală oficială

by Florian Popa

Deţinerile britanicilor de lire sterline digitale vor fi limitate la 20.000 de unităţi, dacă ţara va merge mai departe cu planurile de a crea o monedă digitală, a declarat marţi viceguvernatorul Băncii Angliei (BoE), Jon Cunliff.
Guvernul Marii Britanii a declarat luni că, împreună cu BoE, continuă să lucreze la o posibilă liră digitală, care ar putea intra în circulaţie în a doua jumătate a acestui deceniu şi să fie păstrată într-un ”portofel” pus la dispoziţie de bănci, deşi nu a fost luată o decizie finală.
”Propunem o limită între 10.000 de lire sterline şi 20.000 de lire sterline per individ, ca echilibru adecvat între gestionarea riscurilor şi susţinerea unei utilizări largi a lirei digitale”, a spus Cunliffe într-un discurs, potrivit HotNews.ro.
O limită de 10.000 de lire sterline ar însemna că trei sferturi dintre oameni ar putea să-şi primească plata în lire digitale, precum şi să deţină solduri preexistente în acelaşi cont, în timp ce o limită de 20.000 de lire sterline ar permite aproape tuturor să folosească lire digitale pentru tranzacţiile de zi de zi, a spus Cunliffe.
Banii peste plafon ar fi ”transferaţi” în contul bancar comercial al unui client, având în vedere că o liră digitală nu ar fi un mijloc de stocare a averii, a spus el membrilor UK Finance, un organism din industria bancară.
Băncile centrale din întreaga lume studiază monedele digitale, Uniunea Europeană urmând să publice în luna mai un proiect de lege care stabileşte un cadru legal pentru un potenţial euro digital.
Legea ar trebui să fie aprobată de statele UE şi de Parlamentul European, deşi Banca Centrală Europeană va fi cea care va decide în această toamnă dacă va continua cu euro digital.

Facebook Comments