Tânără româncă, executată în stil mafiot în Spania

by Florian Popa

O româncă de 19 ani, care locuia de mai mult timp în Spania, a fost ucisă în condiții suspecte. Corpul ei neînsufleţit a fost descoperit într-o mlaştină, în localitatea Albal, iar autorităţile cred că a fost ucisă de mafioţi, scrie antena3.ro.

Florina Gogoş venise în Spania pentru a face bani, cu gândul să revină apoi în țara natală. De câteva luni se prostitua în zona Valenciei. Ea împărţea un apartament cu o altă tânără româncă, şi ea prostituată. Intenționa să strângă bani mulți și repede, apoi să vină în România și să își facă o altă viață. Numai că soarta i-a fost potrivnică.

Pe 8 ianuarie, poliţiştii au fost alertaţi de colega Florinei, care a anunţat dispariţia acesteia. Inițial s-a presupus că românca a fost răpită de vreun client, însă odată cu trecerea timpului anchetatorii au luat în calcul un act criminal.

Ipoteza s-a confirmat când un vânător a anunţat că a găsit întâmplăor cadavrul unei tinere, scrie Las Provincias. Trupul româncei se afla într-o stare avansată de descompunere şi plutea într-o mlaştină, însă criminaliştii au reuşit să o identifice după haine şi cele două tatuaje pe care le avea.

Primarul din Albal crede că e mâna mafiei

Deocamdată încă nu este clar în ce context a dispărut tânăra. Presa spaniolă scrie că poliţiştii ar fi găsit între timp o înregistrare în care Florina este văzută urcând într-o maşină albă. Anchetatorii nu au ajuns la vreo concluzie deoarece imaginile nu erau suficient de clare pentru a identifica plăcuţele de înmatriculare ale mașinii.Se presupune că la mijloc ar fi şi rețelele criminale, însă nu se știu motivele pentru care românca ar fi putut fi executată de mafioţi.

Primarul din Albal, Ramón Marí, crede că tânăra a fost ucisă de Mafie şi a reamintit un caz similar, care a avut loc în urmă cu 20 de ani, în aceeaşi localitate. Atunci, victimă a fost o altă prostituată, Ivanei Yutakova, o tânără originară din Cehia. Ea a fost găsită moartă, împuşcată, dar anchetatorii nu au reuşit să rezolve cazul. Moartea Ivanei i-a impresionat puternic pe locuitorilor din Albal, care au ridicat o piatră funerară în amintirea sa. Oamenii s-au mobilizat atunci şi au adunat bani pentru ca trupul tinerei să poată fi repatriat şi înmormântat în Cehia.

Spaniolii promit că vor repatria trupul Florinei

Acum, primarul din Albal a anunţat deja că va găsi soluţii pentru ca tânăra să poate fi înmormântată acasă, în România. Ramón Marí pare convins că şi de această dată la mijloc a fost mâna Mafiei şi a atras atenţia că astfel de cazuri se vor repeta, dacă nu se vor lua măsuri.

„Aceste fete sunt singure, într-o aventură, la mâna mafiilor şi a asasinilor. Indiferent câte ordonanţe am face împotriva prostituţiei, nu putem lupta decât cu eforturile poliţiei şi ale Garda Civilă. Ştim cu toţii că aceste fete sunt exploatate de reţele mafiote, că depind de aceste grupuri, dar dacă sunt întrebate spun că sunt acolo din propria lor voinţă, este dificil să acţionăm”, a spus edilul spaniol.

Facebook Comments