Tânără din Siria, prinsă cu documentul altei persoane la PTF Curtici

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Știti Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat o femeie, cetăţean din Siria, în vârstă de 27 de ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind un document de călătorie ce aparţinea altei persoane.

 În data de 24.12.2019, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, o persoană de sex feminin, călătorind cu trenul IR care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un document de călătorie eliberat de autoritățile din Austria. La verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Siria, în vârstă de 27 de ani şi a intrat în ţară în baza unei vize eliberată pentru studii.Aceasta a declarat că intenționa să ajungă în Austria.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments