Tânără din Ghana cu documentele de călătorie ale altei persoane, depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici

by Cristian Dobre

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat o tânără din Ghana, în vârstă de 34 de ani, intrată legal în ţara noastră, care a încercat să treacă frontiera în Ungaria, folosind documente de călătorie care aparţineau altei persoane.

În data de 09.07.2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu un tren internaţional care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Budapesta, o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport eliberat de autoritățile din Ghana şi un permis de rezidenţă eliberat de autoritățile franceze.

Procedând la verificarea documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Ghana, în vârstă de 34 de ani şi a intrat legal în ţară în baza unei vize româneşti, iar documentele prezentate la control nu îi aparţin. Aceasta a declarat că le-a primit de la un unchi şi intenționa să ajungă astfel în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments