Talibanii sunt acuzați că au ucis o femeie însărcinată

by Andreea Radu

Talibanii au ucis o femeie însărcinată chiar în fața familiei, sâmbătă noapte, conform fiului acesteia. Moartea ei, în provincia Ghor, din centrul țării, alimentează îngrijorările cu privire la reprimarea brutală a femeilor de noul regim taliban din Afganistan, scrie digi24.ro.
Numele complet al victimei este Negar Masoomi, conform unei declarații a sorei ei, la CNN. Uciderea ei a fost confirmată și de un jurnalist local din Ghor, care spune că femeia era polițistă, lucrase la închisoarea din Ghor și era însărcinată în opt luni când a fost ucisă.
Talibanii susțin, însă, că nu au fost implicați în moartea femeii și au anunțat că vor începe o investigație.
Fiul femeii, Mohammad Hanif a povestit cum a avut loc crima – el spune că talibanii au venit în casa familiei sale, i-au dus afară și legat pe el și frații lui după care au ucis-o pe femeie cu un cuțit chiar în fața lor.
Membrii familiei femeii îi acuză pe talibani de dublă crimă și spun că „vor face dreptate cu mâna lor” dacă „responsabilii nu vor fi aduși în fața justiției”.
Bilal Kareemi, un purtător de cuvânt al talibanilor a negat acuzațiile – „nu a fost ucisă de mujahedini ai Emiratului Islamic, probabil a fost ucisă din animozități personale, dar nu am primit rezultatul final al investigației”.
Situația femeilor din Afganistan devine din tot mai problematică sub noul regim taliban. Femeile au început să rămână izolate în case de frica repercusiunilor, iar un protest recent al unor femei curajoase s-a încheiat cu violențe.

Facebook Comments