TAIETEI DE CASA

by Paula Craciun

Ingrediente: 3 galbenusuri, 1 ou batut spuma, 1/2 lingurita sare, 3 linguri lapte integral, 2 cesti faina.

Pentru rulat: 100 g faina

Mod de preparare:

Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare.

Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să se odihnească 15 minute, apoi pudrează o suprafaţă de lucru cu făină şi rulează cu sucitorul, până obţii o foaie subţire de aluat. Împătureşte foaia şi rulează din nou aluatul, până ce ai o foaie subţire de aluat, care poate fi tăiată fără să se lipească. Taie cu un cuţit fâşii subţiri sau mai late, după gust şi pune tăieţeii la uscat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lasă tăieţeii de casă să se usuce circa două ore la temperatura camerei, apoi îi poţi fierbe în supă sau apă cu sare şi folosi în mâncare

Sursa: Tăieţei de casă – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/taietei-de-casa/#ixzz3Tb9By5Ag

 

Facebook Comments