Tablete pentru aproape 20.000 de elevi şi profesori din Arad. Să sperăm că de data asta vor funcţiona

by Adrian Pavel

Consilierii locali au fost convocați, luni 16 noiembrie 2020 în ședință extraordinară cu zece puncte pe ordinea de zi. De departe cel mai important a fost cel privind proiectul „Învățământ on-line performant în Arad”, ai căror indicatori tehnico-economici s-au schimbat în contextul modificărilor apărute recent în Ghidul solicitantului. Astfel în realizarea bugetului proiectului a trebuit să se țină cont de faptul că finanțarea achiziției tabletelor pentru uz școlar se acordă în limita unei valori nerambursabile de 250 euro/tabletă fără TVA, față de 238 euro cât fusese inițial.
În consecință valoarea totală a proiectului „Învățământ on-line performant în Arad”
este de 35.582.149 lei din care contribuția municipalității va fi de 711.642 lei.
Numărul beneficiarilor acestui proiect a rămas neschimbat, respectiv 18.166 elevi din 798 clase și 1.147 profesori.

“O ședință extraordinară generată în primul rând de necesitatea de a depăși partea birocratică în ceea ce privește achiziția de tablete, deși nu este vorba numai de tablete ci și de mai multe echipamente IT, necesare desfășurării cursurilor școlare în sistem online. Fiind vorba despre o procedură impusă de Uniunea Europeană, pașii sunt mai lenți decât ne-am dori, dacă ne gândim că numai Ghidul solicitantului fără de care nu poți să pregătești materialul a apărut în luna noiembrie, iar ultimul act normativ, numai în cursul săptămânii trecute. Săptămâna aceasta sperăm să putem da drumul licitației și să putem achiziționa cât mai repede aceste echipamente absolut necesare atât elevilor cât și profesorilor.”, a declarat primarul muncipiului Arad, Călin Bibarț.

Primăria Arad nu este la prima achiziţie de tablete. În urmă cu câţiva ani s-au mai achiziţionat câteva mii de tablete, care însă nu au fost funcţionale şi au ajuns să zacă în magaziile unităţilor de învăţământ.

Facebook Comments