Sute de rezidenţi evacuaţi în vestul Indoneziei după un seism cu magnitudinea 6,1

by Andreea Radu

Circa 200 de persoane au fost evacuate spre regiuni mai înalte în urma unui seism cu magnitudinea 6,1 care a lovit duminică insule din vestul Indoneziei provocând câteva pagube materiale, a anunţat agenţia pentru gestionarea dezastrelor BNPB, potrivit agerpres.ro.
Cutremurul din insulele Mentawai, la vest de Sumatra, s-a produs la o adâncime de 27 de kilometri şi a fost urmat de un alt seism, cu magnitudinea 5,3, în aceeaşi zonă, au precizat autorităţile. Nu a existat pericolul producerii unui tsunami.
O persoană a fost rănită la nivelul capului de grinzi din lemn, iar o şcoală şi un centru de sănătate se află printre proprietăţile avariate uşor, a precizat agenţia pentru managementul dezastrelor.
Nurjuli Hasanah, un rezident din Mentawai, a declarat pentru Reuters că seismul a fost resimţit puternic şi i-a zdruncinat locuinţa din lemn. ”O parte (dintre rezidenţi) se află în continuare în adăposturi, în timp ce alţii au revenit la locuinţele lor”, a spus ea.
Tot duminică, la est de vastul arhipelag indonezian, un seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs în estul regiunii New Guinea din Papua Noua Guinee, producând pagube materiale şi declanşând panică în rândul rezidenţilor.
Indonezia se află pe ”Cercul de Foc al Pacificului”, o regiune situată la intersecţia mai multor plăci tectonice şi predispusă la cutremure.

Facebook Comments