Sute de oameni au avut nevoie de ajutor, după inundațiile din Australia

by Andreea Radu

Inundațiile puternice din Australia au lăsat sute de oameni fără case, după ce un dezastru natural a fost declarat duminică în regiunile din Noua Gală de Sud. Ploile intense de la începutul weekendului au obligat autoritățile să evacueze aproximativ 300 de case în nord-estul Sydney-ului, au declarat serviciile de urgență. Inundațiile au provocat daune mari în întregul stat într-un timp foarte scurt, a declarat ministrul federal pentru gestionarea situațiilor de urgență, Catherine King, citată de b1tv.ro.
„Autoritățile din New South Wales continuă să evalueze daunele și să înțeleagă impactul acestui dezastru”, a adăugat King. Echipajele de urgență au efectuat aproximativ 200 de salvari de la inundații începând de vineri, a declarat ministrul de stat pentru serviciile de urgență Jihad Dib, deoarece unele regiuni au rămas blocate din cauza drumurilor avariate sau inundate. Aproximativ 5.000 de voluntari au lucrat toată noaptea pentru a-i ajuta pe cei afectați, a adăugat el.
Comisarul de stat pentru urgențe, Carlene York, a declarat că 60 de avertismente comunitare au rămas în vigoare pentru regiunile afectate de inundații. Sprijinul în caz de dezastru a fost declanșat de oficiali din foarte multe zone pentru a ajuta la acoperirea costurilor de curățenie și pentru a plăti cazarea de urgență. A fost a șaptea inundație din regiune în 18 luni.
Cercetătorii au avertizat în mod repetat că schimbările climatice amplifică riscul dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile, incendiile de vegetație și cicloanele.

Facebook Comments