Sute de mii de euro vor intra în bugetul comunei Beliu, prin protejarea pădurii

by Florian Popa
Please follow and like us:

Știri Arad. Autorităţile din comuna Beliu derulează un program prin care pădurea este protejată, dar şi câştigă subvenţii importante de la APIA. În vara acestui an, Primăria Beliu a depus un proiect prin care se conservă practic o parte de 20% din pădurea deţinută de autorităţi. Ca răsplată, bugetul local va încasa aproximativ 300.000 de euro împărţiţi în această perioadă.

„Am depus la APIA un dosar, pe măsura 15, pentru păduri, constând în asigurarea unei zone de protecţie de minim 20% din suprafaţa totală a pădurilor, e vorba de zonă compactă. Noi avem aproximativ 2.000 de hectare, iar procentul respectiv înseamnă vreo 400 de hectare. Timp de cinci ani conservăm pădurea, nu e voie să se intervină cu niciun fel de lucrare silvică pe această suprafaţă de 400 de hectare. Suma pe care o primim e un fel de compensare pentru veniturile pe care am fi putut să le realizăm. Banii îi va încasa Primăria Beliu şi vor putea fi folosiţi la absolut orice. Vor putea fi făcute doar lucrări de igienizare”, spune Emanuel Horhat-Coraş, primarul comunei Beliu.

Edilul spune că acest proiect a fost aprobat, iar de anul viitor, comuna va beneficia de aceste fonduri. „60.000 de euro pe an vor intra în bugetul local. Ceea ce vom primi prin acest program reprezintă peste 20% din buget. E un câştig, ne ajută, mai poţi face anumite investiţii, lucrări în comună. Protejăm mediul înconjurător şi e un câştig financiar”, mai completează Emanuel Horhat-Coraş, primarul comunei Beliu.

Facebook Comments