Sute de mii de euro aruncaţi pe satisfacerea vizuală a… bufniţelor

by Adrian Pavel

Sistemul sanitar din Arad stă pe un butoi cu pulbere, gata oricând să intre în colaps total şi… definitiv. Personalul medical din spitale, dar şi de pe ambulanţe este net copleşit de cazurile de infectare cu noul coronavirus. Suntem în plin cod roşu, autorităţile sunt complet depăşite de situaţie, nu au absolut nici un plan de redresare, vreo viziune despre cum ar putea ca situaţia să nu fie scăpată complet de sub control.

La toate astea, se adaugă venirea iminentă a iernii, iar cazurile şi aşa copleşitoare, se aşteaptă să explodeze.

Pentru ca scenariul să fie cât de horror posibil, autorităţile nu găsesc altă soluţie decât să închidă tot ce pot, lăsând oamenii pe drumuri, dezorientaţi, fără posibilitatea de a-şi mai putea susţine financiar familiile. Practic, se va ajunge în felul acesta ca oamenii să nu îşi mai poată permită să pună pâinea pe masă.

În tot acest context negru şi fără nici o urmă de salvare, administraţia oraşului găseşte de cuviinţă să cheltuie o sumedenie de bani pe beculeţele de Crăciun. Oamenii au interzis să mai iasă din case, în special noaptea, dar oraşul va fi înţesat de lumini şi luminiţe…

În loc ca aceşti bani să fi fost direcţionaţi în scopuri cu adevărat importante…

Facebook Comments