Susţinută de Sandu Ion şi PAB România, Dodean va participa la Singapore Smash! Openul oferă cele mai mari premii din tenisul de masă

by Sorin Haut

World Table Tennis (WTT) a anunţat că Singapore va fi gazdă a primului WTT Grand Smash din acest an. Fanii se pot aștepta la o întrecere de tenis de masă de clasă mondială la Singapore Sports Hub, mai anunţă forul internaţional, care lucrează îndeaproape cu autoritățile asiatice pentru a organiza evenimentul în siguranță, în conformitate cu măsurile anti-Covid existente în Singapore. Grand Smashes formează fundamentul noii serii WTT, iar Openul din Singapore devine primul dintre cei patru piloni ai tenisului de masă profesionist. Cele mai mari vedete ale lumii din tenisul de masă vor concura pentru un fond de premii de două milioane de dolari, cel mai mare văzut vreodată la un eveniment de tenis de masă autorizat oficial! Singapore Smash, la fel ca toate evenimentele WTT, oferă premii egale în bani, iar campionii masculin și feminin la simplu vor pleca fiecare acasă cu un cec de 100.000 de dolari. Competiţia este programată în perioada 7-20 martie, dar meciurile de pe tablourile principale (64 de jucători la simplu, feminin şi masculin, 24 de perechi pentru dublu şi 16 pentru dublu mixt) vor debuta în 11 martie. Meciurile de simplu vor fi precedate de tururi preliminare, în perioada 7-9 martie. „WTT prinde viață în acest an”, a spus directorul general al WTT, Matt Pound.

Premii totale de 2 milioane de dolari, câştigătorii se aleg cu 100.000 de dolari!

„Grand Smashes sunt cele mai prestigioase evenimente ale noastre. Să câştigi un astfel de open va deveni visul tuturor jucătorilor de tenis de masă și suntem încântați să vedem cine vor fi încoronaţi primii noștri campioni Smash. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Sport Singapore. După succesul finalelor Cupei WTT în luna decembrie a anului trecut, Singapore s-a dovedit a fi gazda inaugurală perfectă și așteptăm cu nerăbdare să oferim un alt eveniment de clasă mondială!” Iar la startul Singapore Smash o vom avea şi pe arădeanca Daniela Monteiro Dodean, jucătoare de clasă mondială ce nu mai are nevoie de prea multă prezentare. Clasată pe locul 113 mondial, jucătoarea legitimată şi la CSM Arad se va număra printre marii campioni ai competiţiei, iar asta nu era posibil fără sprijinul financiar al companiei PAB România, conduse de fostul finanţator al UTA-ei, Sandu Ion, cel care va suporta toate cheltuielile necesare acestei participări. De altfel, nu e prima oară când Sandu Ion oferă sprijin sportivilor de la CS Municipal şi tenisului de masă, o legătură strânsă între acesta şi clubul de pe Mureş existând încă de pe vremea când regretatul Eugen Roman era la conducere. Omul de afaceri a condus şi Federaţia Română de Atletism, fiind votat preşedinte în 2013.

Dodean: „Cel mai înalt nivel de Open, fericită să revin la competiţii de un asemenea nivel”

Dana se antrenează intens pentru Openul din Singapore, după care în aprilie va avea o lună plină, cu obiective importante atât pe plan intern cât şi european: “În Singapore este cel mai înalt nivel de Open, au dreptul să participe doar primii 140 de sportivi din clasamentul mondial. Eu voi participa alături de PAB ROMÂNIA, condusă de domnul Sandu Ion. Pe această cale ţin să le mulţumesc că sunt alături de mine la o competiţie atât de importantă. Sunt fericită să revin la competiţii de un asemenea nivel şi sper să iasă bine. Voi juca în proba de simplu. Apoi, în aprilie, am un program foarte încărcat, cu semifinală în Franţa, alături de echipa mea, Saint Quentin, apoi Naţionalele de seniori, urmate sper eu de finala de campionat!”, ne-a declarat în exclusivitate Daniela Dodean, desemnată (şi) în 2021 cea mai bună sportivă a Aradului.

Facebook Comments