SURSE: SCHIMBAREA INSPECTORULUI ADJUNCT SPANU TREBUIA FACUTA DE PATRU LUNI

by Cosmin Mihuta

În vâltoarea scandalului „Mită la bac“, care a făcut înconjurul ţării, au fost lăsate deoparte câteva lucruri extrem de interesante. Unele, mai mult ca sigur, intenţionat, fiindcă situaţia s-ar fi putut schimba la 180 de grade, ceea ce nu era în interesul unora. Altele, probabil, nu au fost cunoscute de cei care au relatat despre acest scandal.

De exemplu, ce se ştia şi nu s-a scris de duminică seara (când am dat primii ştirea) încoace e faptul că inspectorul adjunct Mihai Spânu, prins de procurori luând bani pentru a trece elevii la BAC, este unul dintre specialiştii dreptei arădene, fiind impus de PNL pe acest post. Motiv pentru care, în stenogramele procurorilor, nici măcar nu apare numele inspectorului general, nici măcar în treacăt, pentru că între cei doi nu exista nici măcar colaborare. Dacă ar fi existat, cu siguranţă Spânu ar fi folosit numele lui Mladin, pentru a da siguranţă celor care plăteau pentru ca odraslele lor să ia examenul de bacalaureat.

Dar ceea ce e mai interesant, e faptul că de patru luni, de când USL-ul s-a destrămat, la nivel de minister s-au făcut demersuri pentru schimbarea inspectorului adjunct Spânu. Din câte se aude, în inspectorat se vorbea despre anumite învârteli care îl aveau pe Spânu în centrul problemei (dar şi pe alţii, care astăzi nu dorm prea bine). Ideea e că, în ciuda demersurilor, Mihai Spânu nu a putut fi schimbat, fiind invocate diverse impedimente, de natură legală.

Iată că, până la urmă, inspectorul adjunct a fost schimbat de procurori, nu înainte însă ca învăţământul arădean să sufere o grea lovitură de imagine. Poate data viitoare cei de la minister nu vor mai fi atât de rigizi cu aceste probleme şi vor pleca urechea la problemele din teritoriu. Nu de alta, dar la anul riscăm să pice altă grupare care se ocupă cu fraudarea examenul de bacalaureat. Şi iar ne facem de râs.

Facebook Comments