O PARTE DIN PDL ARAD, SPRE MISCAREA POPULARA? FALCA VREA IN MP, DAR FARA SA RENUNTE LA PRIMARIE

by Sida Voicu

UPDATE:  Falcă s-ar înscrie în Mişcarea Populară dar nu ar renunţa la funcţia de primar

Primarul Gheorghe Falcă a declarat sâmbătă pentru agerpress că l-ar tenta să se înscrie în fundaţia Mişcarea Populară concomitent cu rămânerea în PDL. Dacă şi-ar da demisia din partid, Falcă şi-ar pierde mandatul de primar. Conştient de acest lucru, primarul Aradului s-ar putea să forţeze nota şi să determine conducerea centrală a partidului să-l excludă. În acel caz, Falcă şi-ar păstra funcţia de primar şi ar avea calea liberă spre noul partid al lui Traian Băsescu.

„Mi-aş dori ca forţele de dreapta să se unească într-un proiect politic până la europarlamentare (…) Am o responsabilitate în Arad unde sunt primar şi îmi îndeplinesc cu cinste obligaţiile faţă de cetăţeni. Dumneavoastră ştiţi că există o lege, un primar nu poate pleca din partidul pe listele căruia a fost ales (…) S-ar putea să fiu în Fundaţie”, a spus Gheorghe Falcă, care participă la lucrările Colegiului Director Naţional al PDL de la Braşov.

În ultimele zile, la nivel de Bucureşti, apele sunt tot mai tulburi pe dreapta eşicherului politic. Mai întâi am asistat la demisia consilierilor lui Traian Băsescu, consilieri care s-au înscris în Partidul Mişcarea Populară, pentru ca ieri scena politică să fie zguduită de demisia Elenei Udrea, o apropiată a lui Traian Băsescu, care a plecat de la PD-L la timp, înainte să fie dată afară, direct la Mişcarea Populară.

Turbulenţele de la Bucureşti se simt şi la Arad, unde la nivelul conducerii PD-L Arad există discuţii serioase cu privire la viitorul apropiat, mai ales după evenimentele de joi, cu demisia Elenei Udrea. Din informaţiile noastre, la vârful PD-L Arad se lucrează la un plan prin care o parte a liderilor PD-L să treacă la noua formaţiune a lui Traian Băsescu, Partidul Mişcarea Populară. Printre aceştia nu se va număra şi liderul PD-L Arad, Gheorghe Falcă, cel care va rămâne în partid pentru a se asigura că la alegerile europarlamentare, toată maşinăria PD-L de la nivelul judeţului Arad va munci pentru Partidul Mişcarea Populară. Dacă ar trece la PMP, Gheorghe Falcă ar pierde din mână o bună parte din primarii judeţului, în principal cei apropiaţi lui Nicolae Ioţcu, iar scorul ar fi mult sub cel obţinut dacă rămâne la PD-L.

Conform unor surse din PD-L Arad, la Mişcarea Populară va fi trimis nimeni altul decât Lucian Riviş Tipei, care nu şi-a găsit un loc eligibil pe listele PD-L pentru europarlamentare, urmând să i se găsească un loc călduţ pe listele Mişcării Populare, alături de EBA. În schimbul acestei poziţii, cultul penticostal va sprijini campania PMP în toată ţara, dar mai ales la Arad, unde reprezentanţii acestei comunităţi sunt extrem de numeroşi.

Strategia conducerii PD-L Arad s-ar putea, totuşi, să nu dea roade, fiindcă primarul Gheorghe Falcă se află, din informaţiile noastre, pe lista scurtă a lui Vasile Blaga, unde pe primul loc era Elena Udrea. Cazul Aradului s-ar putea discuta chiar în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional al PD-L, pentru că la urechile Bucureştiului ar fi ajuns deja informaţii cu privire la jocul pe care încearcă să-l facă filiala arădeană.

Facebook Comments