SURSE: ONG-UL UTA BATRANA DOAMNA A PRIMIT, IN ULTIMII ANI, SAPTE MILIOANE DE LA BUGETUL LOCAL

by Cosmin Mihuta

Asociaţia UTA Bătrâna Doamnă, care vrea să îngroape actuala UTA şi să-i ia locul prin clona UTA BD, care activează în liga a IV-a a primit, în ultimii ani, sume consistente de la bugetul local. Conform surselor noastre, se pare că UTA Bătrâna Doamnă a beneficiat de nu mai puţin de şapte milioane de lei de la bugetul loca, bani cu care, în ultimii trei ani, cu un buget de 500 de mii de euro pe sezon, UTA putea promova la pas. Din informaţiile noastre, însă, banii nu au ajuns unde trebuie, adică la echipa fanion a Aradului, ci în alte buzunare, ale clientelei PD-L. Aşa se explică faptul că UTA trage să moară din lipsă de bani, deşi teoretic ar trebui să aibă conturile pline.

În schimb, la liga a IV-a, la UTA BD, se dau salarii de peste o mie de euro pe lună, din bani publici, salarii pe care nu întâlnim la multe echipe de liga a II-a. Totul, într-o afacere de partid bine pusă la punct, finanţată cu baniii arădenilor şi din care va avea de câştigat o mână de oameni care vor să facă afaceri pe spatele brandului UTA.

Din informaţiile noastre, finanţarea ONG-ului UTA Bătrâna Doamnă a intrat în atenţia autorităţilor, chiar în aceste zile fiind făcute verificări la Primăria Arad cu privire la cheltuirea acestor bani.

LiveArad.ro a făcut, în cursul zilei de ieri, o solicitare către Primăria Arad, prin care am cerut să ni se prezinte sumele acordate către ONG-ul UTA Bătrâna Doamnă, dar şi modul în care aceşti bani au fost cheltuiţi. Sperăm, deşi speranţele sunt minime, ca cei din Primăria Arad să ne pună la dispoziţie aceste date. Deşi e greu de crezut, fiindcă la Primăria Arad se ascunde mizeria sub preş. Aşa se întâmplă şi în cazul licitaţiei pentru tramvaie, pentru care am făcut o solicitare de mai bine de o săptămână şi… nimic. Probabil, primarul Gheorghe Falcă nu s-a înţeles încă cu tovarăşul Valer Blidar ce răspuns să ne dea.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro.

Facebook Comments