Surorile de la CSM Arad au mai obținut un rezultat notabil la Mondialele de gimnastică ritmică

by Sorin Haut

Sportiva română Amalia Lică a câştigat medalia de argint în finala de la cerc, duminică, la Campionatele Mondiale de gimnastică ritmică pentru junioare de la Cluj-Napoca. Lică a fost notată în finală cu 30,900 puncte, fiind devansată de israelianca Alona Franco, 31,600 puncte. Podiumul a fost completat de uzbeca Anastasia Saranţeva, cu 30,850 puncte. Amalia Lică a avut o evoluţie remarcabilă în calificări, cu cele mai mari note la cerc şi măciuci şi a doua la panglică. În finala de la panglică, Lică s-a clasat pe locul al patrulea, cu 28,150 puncte. Titlul mondial a fost obţinut de poloneza Liliana Lewinska, 29,600 puncte, argintul a fost câştigat de bulgăroaica Nikol Todorova, cu 29,400 puncte, iar bronzul a revenit uzbecei Mişel Nesterova, 28,950 puncte.

Amalia Lică a mai adus o medalie: este vicecampioană mondială de junioare la cerc!


La măciuci s-a impus tot Lewinska, 30,950 puncte, podiumul fiind completat de ucraineanca Taisia Onofriciuk, cu 29,750 puncte, şi de americanca Rin Keys, 29,400 puncte. Pe patru s-a clasat israelianca Lian Rona, cu 28,850 puncte, iar Lică a fost a cincea, cu 28,850 puncte. În finala de la minge, medalia de aur a fost câştigată de bulgăroaica Elvira Krasnobaeva, cu 32,100 puncte, argintul a revenit sportivei germane Lada Pusch, cu 30,800 puncte, iar a treia a fost israelianca Regina Polişciuk, cu 30,350 puncte. Românca Lisa Garac a fost a şasea, cu 29,150 puncte.

Cu Andra și Carina Crainic în componență, ansamblul tricolor a luat locul 5 la corzi

La ansamblu cinci corzi, România (Arianna Alexandru, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Nastasă, Alexandra Pătraşcu, Eva Vencu) s-a clasat pe locul 5, cu 28,700 puncte, rezultat foarte bun având în vedere că ansamblul tricolor este doar la început de drum. Surorile Andra și Carina Crainic sunt legitimate la CSM Arad, ele cucerind sâmbătă, alături de Team România, medalia de bronz la echipe. Israelul a câştigat aurul la corzi, Bulgaria a obţinut argintul, iar bronzul a revenit Azerbaidjanului. România încheie competiția în obiectiv, cu bronzul istoric din concursul pe echipe și cu argintul Amaliei Lică. (foto: Petean Călin, Federația Română de Gimnastică Ritmică – facebook)

Facebook Comments