Surclasată din nou de Sepsi! FCC UAV a încheiat sezonul regulat abia pe locul trei, după CSM Constanța

by Sorin Haut

De ceea ce le-a fost frică nu au scăpat! FCC UAV Arad a fost surclasată astăzi la Sfântu Gheorghe de Sepsi, scor 98-68 (21-23, 26-16, 26-10, 25-19), în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet feminin și a încheiat sezonul regulat abia pe locul trei. CSM CSU Constanța a profitat de înfrângerea Aradului pe terenul campioanei și a câștigat la fel de clar la Rapid București, cu 95-69. Până la urmă rezultate cumva scontate, astfel că echipa arădeană ratează prima parte a campionatului, încheind după liderul neînvins, Sepsi SIC, 40 de puncte (20 de victorii din tot atâtea meciuri!) dar și în urma celor de la CSM Constanța, 36 de puncte, având tot atâtea puncte și patru eșecuri în cont, dar mai slabă decât formația de pe litoral la meciuri directe! Pierderea locului 2 înseamnă destul de mult în economia play-off-ului, Constanța având în semifinale avantajul terenului propriu în eventualitatea meciului decisiv. Revenind la partida de astăzi, arădencele sperau măcar să facă o impresie mai bună decât în finala Cupei, când au fost spulberate cu 109-63, însă asta nu prea s-a întâmplat. Asta chiar și în condițiile în care Sepsi nu a putut conta pe MVP-ul ultimului act din Cupă, daneza Jespersen, accidentată pe finalul acelei dispute. Totuși, galben-albastrele au început bine jocul și au condus în primul sfert, 23-21 după zece minute, dar n-au putut să țină apoi ritmul, cedând clar inițiațiva în special după pauza mare.

Au rezistat doar până la pauza mare, campioana a defilat chiar și fără Jespersen

Bulj a făcut schimbări în formula de start, trimițându-le pe parchet pe Hadzovic, Akathiotou, Fleșer, Baptiste și Greene. Gazdele au răspuns cu Godri Părău, Ghizilă, Gereben, Hristova și Cave. În sfertul doi gazdele au repus lucrurile pe făgașul normal și au preluat conducerea, având 47-39 la jumătatea partidei. Diferența a crescut considerabil în sfertul trei și tabela arăta 73-49 la ultima pauză, când deja conturile erau încheiate. Apărarea arădeană n-a mai fost la fel de eficientă și căderea a fost totală, ecartul continuând să crească. Trinity Baptiste a fost din nou cea mai bună marcatoare a FCC UAV, terminând în double-double, cu 18 puncte și 10 recuperări, în timp ce sărbătorita zilei, Brankica Hadzovic a avut 17 puncte și 9 pase decisive. Pentru FCC UAV au mai înscris: Greene 15 puncte (7 recuperări), Pyka 7 puncte, Bogicevic 5, Akathiotou 4 și Ciotir 2. Au mai jucat Fleșer, Mîrne-Nagy și Georgieva. Pentru Sepsi au marcat: Hristova 27 de puncte, Cave 26 de puncte (12 recuperări), Ghizilă 22 de puncte, Gereben 9, Mititelu 5, Jones 5, Orban 2 și Cătinean 2 puncte.

Universitatea Cluj, adversara din sferturi: primul meci este miercuri, la Arad

Gazdele au făcut diferența cu aruncările de la distanță, dar au stat mai bine și la recuperări și pase decisive. FCC Baschet UAV Arad va juca cu Universitatea Cluj în primul tur de play-off, sferturi de finală. Prima partidă va avea loc miercuri, 22 martie, la Sala Sporturilor Victoria, iar jocul doi este programat pentru 26 martie, la Cluj-Napoca. Câștigătoarea va întâlni învingătoarea dintre CSM CSU Constanța și Hoya KSE Târgu Secuiesc în semifinale. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va juca cu BC Sirius Mureșul Târgu Mureș în primul tur de play-off, iar Olimpia CSU Brașov și Rapid București vor lupta în celălalt sfert de finală. În tururile unu și doi de play-off se joacă în sistemul 2 din 3 partide, urmând ca doar în finala mare să se treacă la sistemul 3 din 5.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate