Suporterii UTA-ei vor repara mizeria conducerii clubului: la meciul de Cupă îi vor cinsti memoria lui Nicolae Bara!

by Sorin Haut

Totul a întrecut orice limită a bunului simț la meciul de sâmbătă, cu Universitatea Cluj, când cei din conducerea clubului UTA pur și simplu au uitat de Nicolae Bara, trecut la cele veșnice acum câteva zile. Sau poate că au vrut să uite, într-un gest de sfidare totală la adresa memoriei unui om care a făcut infinit mai multe decât ei pe vremea când investea și conducea cu pricepere și onestitate un club pe care ei îl târâie acum în noroi. Ceea ce nu înțeleg acești nepricepuți e că Bara va fi pentru totdeauna o amintire frumoasă pentru UTA, în schimb ei niciodată! Nu ne închipuiam că acești oameni aflați pentru moment în conducerea clubului sunt și lipsiți de umanitate, dar iată că au demonstrat că nimic nu are limite când se pot ataca valorile Bătrânei Doamne, cum ar fi onestitate, fair-play sau eleganță. Suporterii încearcă să repare ce mai e de reparat după mizeria din weekend, cei de la SCU anunțând că vor organiza un astfel de moment de reculegere la meciul de marți seară, din sferturile de finală ale Cupei României. Un gest frumos, de recunoștință și de cinstire a memoriei unui om ce a iubit UTA, pe care îl merita cu prisosință. Mai jos aveți comunicatul celor de la Suporter Club UTA pe această temă: 

Suporter Club UTA condamnă decizia conducerii AFC UTA de a ignora valorile clubului. Considerăm ca fiind inadmisibil și lipsit de orice urmă de bun simț gestul fami(g)liei Meszar, de a ignora total trecerea la cele veșnice a domnului Nicolae Bara. Mai exact, vorbim despre faptul că, la partida dintre UTA și ”U” Cluj, disputată sâmbătă, pe Arena „Francisc Neuman”, toată suflarea utistă aștepta ca de la boxele stadionului să se audă îndemnul în urma căruia tot stadionul să se cufunde într-o liniște profundă. Un moment de reculegere pentru cel care a fost ultimul finanțator privat autentic al „Bătrânei Doamne”. Din păcate, conducerea clubului și-a dovedit din nou limitele, sfidând un întreg stadion și alte câteva zeci de mii de suporteri aflați în fața ecranelor, arătând tuturor că, la Arad, mârșăvia și incompetența țin loc realelor valori. 

Avem cunoștință despre faptul că, în interiorul clubului, a existat o discuție referitoare la păstrarea unui moment de reculegere în memoria domnului Nicolae Bara, dar și despre faptul că fami(g)lia Meszar a respins cu vehemență acest minim gest de bun simț și de respect. Este încă o dovadă că acest club trebuie să scape de sub „ghearele” acestui grup odios și să ajungă pe mâinile unor oameni capabili și dornici de a face performanță. Drept urmare, Suporter Club UTA, împreună cu grupările ultras din Peluza „Iosif Petschovschi”, a luat decizia să facă ceea ce trebuia să facă cei din conducerea AFC UTA.

Astfel, la partida de mâine, din Cupa României, la initiativa suporterilor, vom ține un moment de reculegere în memoria celui datorită căruia spiritul roș-alb încă există și care a dăruit cel mai de preț bun al Aradului celor care îl iubesc necontenit. Îi rugăm astfel pe toți suporterii care vor umple tribunele Arenei „Francisc Neuman” marți seară să asculte și să urmeze îndemnul venit dinspre Peluza „Iosif Petschovschi”. Pentru noi doar UTA contează! UTA liberă!”

 

Facebook Comments