Suporterii revin pe stadioane, în număr limitat şi doar cei cu certificat verde! Haos total cu intervalul orar

by Sorin Haut

Competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune în limita a 30% din capacitatea arenelor, atât la exterior, cât şi la interior, doar în intervalul orar 05-21!, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sportului. „Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise cât şi deschise”, precizează sursa citată, conform Agerpres. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că măsura a fost adoptată în prima şedinţă a noului Guvern. „Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Spectatori în tribune doar în limita a 30% din capacitatea arenelor

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv cele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. „Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00-21:00. Această măsură reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului„, se mai arată în documentul citat. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021. Noutatea față de precedenta perioadă din pandemie în care fanii puteau pătrunde pe stadioane este limita orară.

Lovitură pentru derby-urile din Liga 1: vor fi evacuaţi spectatorii la ora 21?!

Doar evenimentele organizate între 05:00 și 21:00 pot fi urmărite de la fața locului. Noile măsuri intră în vigoare odată cu publicarea măsurii în Monitorul Oficial.  În comunicatul emis de Ministerul Tineretului nu sunt explicate ferm noile măsuri. Deși persoanele care dețin certificat verde nu au restricții de circulație după ora 22:00 (carantină de noapte), nu au voie la evenimente după ora 21:00.  Altă nelămurire este ce se întâmplă cu partidele care încep înainte de 21:00, dar se termină după intervalul stabilit. Ar putea apărea situații asemănătoare cu cele de la Australian Open și Roland Garros, când fanii au fost evacuați chiar în timpul meciurilor. Explicațiile ar putea veni odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial.

UTA va anunţa în scurt timp detaliile organizării meciului cu Argeşul

Haosul este total la nivel de cluburi, cele organizatoare de astăzi şi mai ales din weekend aşteptând să vadă detaliile exacte din Monitorul Oficial. UTA ar urma să primească mâine în jur de 3.500 de spectatori pe „Francisc Neuman”, la meciul cu FC  Argeş, dintre care majoritatea abonaţi, dar intenţia oficialilor arădeni este de a pune în vânzare şi câteva sute de bilete! Guvernul a anunţat târziu măsurile adoptate, iar acum se intră în criză de timp, cu aproximativ 24 de ore înainte de startul partidei cu piteştenii. Aşteptăm un comunicat al clubului UTA în acest sens, care ar trebui să vină în această seară!

 

Facebook Comments