Suporterii îl „faultează” dur pe Bibarț: „Inadmisibil”! Primarul o vede pe UTA în Liga a II-a…

by Sorin Haut

Suporter Club UTA reacționează astăzi, printr-un comunicat de presă, pe marginea proiectelor de investiții votate în CLM pentru un stadion finalizat abia după șase ani, ce a costat Aradul 14 milioane de euro și care acum are nevoie de…alte reparații. Este clar că lucrările au fost în mare parte de proastă calitate, s-au făcut și greșeli de execuție, probabil s-au sifonat și destui bani, sperăm să nu fie cazul și de acum încolo, dar cel mai grav este că banul public a fost batjocorit, fără ca nimeni să plătească. Mai mult, SCU îl ia în vizor și pe actualul primar, prins mai mereu în ofsaid la nivel declarativ când vine vorba de sport.

Bibarț a dat câteva declarații nepotrivite și chiar ciudate, lăsând de înțeles că UTA ar putea ajunge în Liga a II-a, dar a făcut și comparații total deplasate, vizavi de lucrările de milioane de euro pentru clubul fanion. Că Bibi nu prea iubește Bătrâna Doamnă ne-am dat seama de mult timp, dar să ai în fruntea comunității un om care nu înțelege deloc sportul de performanță este foarte grav și trist pentru Arad. Mai jos aveți comunicatul integral al celor de la Suporter Club UTA:

Asociația Suporter Club UTA reacționează urmare a proiectelor pe care Consiliul Local Municipal le-a votat marți și care fac referire la investițiile ce urmează să aibă loc la Arena „Francisc Neuman”.

De asemenea, Suporter Club UTA ia act de declarațiile domnului primar Călin Bibarț, cu referire la ce se întâmplă în interiorul clubului de fotbal, dar în același timp condamnă exprimarea neinspirată.

Ca suporteri, este evident că salutăm investițiile în tot ce înseamnă clubul UTA și în condițiile care trebuie să ducă la performanțe sportive, la utilitatea Arenei „Francisc Neuman”, dar și la confortul fanilor pe stadion. Vorbim aici, desigur, despre refacerea suprafeței de joc, cu tot ce presupune aceasta, despre refacerea sistemului pluvial, respectiv despre sistemul de „ventilație” de la zona VIP a arenei. Totuși, nu putem să ne prefacem că nu vedem cum aceste investiții vin să „repare” un stadion nou, să repare lucrări făcute de „mântuială” și să creeze condiții decente, normale pentru vremurile în care trăim. Nu putem să ne întoarcem privirea de la faptul că o bună parte din lucrările inițiale au fost făcute prost, că cineva și-a bătut joc de banul public și că acum este nevoia unor alți bani publici pentru a repara un stadion practic nou. Nădăjduim doar că aceste investiții nu vor fi la fel de prost executate de către firmele de casă ale unor politicieni, cum au fost precedentele și cum au fost o sumedenie de alte lucrări din oraș. Tragem speranțe că, măcar de această dată, nu vom fi martorii unor noi bătăi de joc la adresa arădenilor și a banilor lor.

În același timp, luăm act de declarațiile domnului primar Călin Bibarț, potrivit cărora se fac „afaceri pe seama clubului”. Ne bucură faptul că însuși primarul municipiului Arad ne dă dreptate, atunci când spunem că, cei care conduc UTA în acest moment, sifonează banii clubului. Totuși, este îngrijorător faptul că omul care ocupă cea mai mare poziție adiministrativă din oraș, nu acționează în vreun fel, în acest sens. În fond, Primăria Municipiului Arad finanțează UTA cu sume considerabile, prin Centrul Municipal de Cultură, un organism, culmea, aflat chiar în subordinea sa. Concluzionăm că este la îndemâna primarului să verifice ce se întâmplă cu banii publici, chiar dacă sunt distribuiți prin Centrul Municipal de Cultură, indiferent dacă aceștia sunt trimiși către clubul UTA sau către celelalte proiecte ale celor care fac „afaceri pe seama clubului”. Vorbele, fie ele și ale primarului, fără acțiuni concrete, nu înseamnă mare lucru și nu schimbă situația!

Totodată, venite din partea primarului, considerăm inadmisibile declarații precum „oricum UTA va juca în Liga a 2-a” sau „schimbarea gazonului nu ar fi altceva, decât schimbarea florilor de pe un mormânt”. Astfel de declarații nu-și au locul în vocabularul suporterului utist, cu atât mai puțin din partea cuiva care poate pune umărul la îndreptarea unor nereguli grave.

Pentru noi doar UTA contează!

UTA liberă!

 

Facebook Comments