Suporter Club UTA se dezice de incidentele de la meciul cu Dinamo și consideră măsurile dictate „total injuste”

by Sorin Haut

Suporter Club UTA a venit cu o reacție oficială după pedepsele dictate de Comisia de Disciplină a FRF după meciul Dinamo – UTA, din ultima etapă a sezonului regulat a SuperLigii. Se menționează în comunicatul fanilor că „frații” de la Steaua și-au procurat pe cont propriu bilete în sectorul galeriei arădene. Tot SCU subliniază că doar suporterii bucureșteni s-au bătut pe gazonul de pe “Arcul de Triumf” cu rivalii de la Dinamo.

Așadar, fanii arădeni se dezic total de incidentele de la meciul cu Dinamo și sunt dispuși, dacă li se va cere sprijinul, să ofere clubului UTA documente și/sau informații care să stea la baza contestării deciziei FRF. Mai jos aveți comunicatul SCU și câteva acte doveditoare atașate textului:

Este deja de notorietate faptul că Federația Română de Fotbal, prin intermediul Comisiei de Disciplină, a decis ca AFC UTA Arad să dispute patru partide fără spectatori și să amendeze clubul arădean cu o amendă de 100.000 lei. Aceleași sancțiuni au fost aplicate și clubului Dinamo, iar măsurile vin ca urmare a incidentelor din partida dintre Dinamo și UTA, din 08.03.2024.

Noi, asociația Suporter Club UTA, considerăm că aceste măsuri luate de către reprezentanții Federației Române de Fotbal la adresa clubului UTA sunt total injuste. Avem această opinie pornind de la faptul că nici măcar un singur suporter arădean, niciun utist, nu a luat parte la vreun incident înainte, în timpul sau după încheierea partidei Dinamo-UTA. Acest lucru reiese, de altfel, chiar și din documentele Jandarmeriei Române, din declarațiile publice ale reprezentanților acestei instituții, respectiv din declarațiile publice ale reprezentanților clubului gazdă (Dinamo București). Reiterăm faptul că niciun suporter arădean nu a fost implicat în incidente, niciun suporter arădean nu a intrat pe suprafața de joc, niciun suporter arădean nu a folosit materiale pirotehnice și, evident, drept urmare, niciun suporter arădean nu a fost sancționat de către autoritățile competente. Incidentele au avut loc strict între suporterii bucureșteni, iar acest lucru reiese din toate rapoartele oficiale, dar și din imaginile care au fost publicate de o sumedenie de instituții media din toată țara.

Astfel, considerăm total injustă decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF de a pune semnul egal între organizatorii evenimentului, adică clubul Dinamo, respectiv oaspeți, adică clubul UTA. Nu putem înțelege cum s-a ajuns la decizia de a fi sancționat clubul UTA și cum se face clubul UTA vinovat de faptul că clubul gazdă nu a luat toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina posibilele incidente. Era cunoscut de către toate părțile implicate faptul că partida este una cu grad de risc ridicat și, cu toate acestea, măsurile organizatorilor au lăsat de dorit.

Nu în ultimul rând, dorim să facem câteva precizări cu privire la decizia Suporter Club UTA de a oferi acces gratuit suporterilor arădeni la partida respectivă. Suporter Club UTA a oferitun număr de 114 bilete exclusiv suporterilor care au făcut deplasarea din Arad la partida dintre Dinamo și UTA, iar în acest sens există și documente justificative. Suporterii din București prezenți la partidă în sectorul destinat oaspeților au intrat pe stadion cu acordul Jandarmeriei Române, aceștia achiziționându-și singuri biletele de la casieria clubului Dinamo. Subliniem faptul că SCU nu a oferit bilete gratuite suporterilor din București! De altfel, suporterii bucureșteni nici măcar nu erau ajunși la stadion în momentul în care suporterii arădeni au făcut accesul pe Arena „Arcul de Triumf”, aceștia ajungând cu mult după aceea.

De asemenea, precizăm că decizia SCU de a acorda gratuit bilete arădenilor a avut la bază importanța partidei, o partidă în urma căreia UTA putea obține performanța calificării în Play-Off-ul Superligii. A fost modul nostru de a stimula arădenii să facă deplasarea și să își încurajeze echipa în poate cel mai important meci al sezonului, dar și un semn de recunoștință pentru cei care urmau să facă o deplasare destul de lungă și obositoare.

În final, în ciuda divergențelor dintre suporteri și conducerea clubului UTA, sperăm și chiar îndemnăm pe aceștia din urmă să conteste prin toate mijloacele posibile aceste măsuri ale Federației Române de Fotbal, măsuri pe care, așa cum spuneam, le considerăm total injuste. Avem încredere că această nedreptate poate fi îndreptată, pentru că absolut toate dovezile arată cât se poate de clar că suporterii arădeni nu au încălcat legea sau regulamentele forurilor fotbalistice. Totodată, ne asumăm să punem la dispoziția clubului UTA documente și/sau informații care să stea la baza contestării deciziei FRF.”

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate