Supărat că nu a fost băgat în seamă de Orban, Falcă a fugit în tabăra lui Cîțu

by Cosmin Mihuta

Se ascut săbiile în PNL, înaintea congresului pentru alegerea noii echipe de conducere. Conform presei centrale, partidul s-a împărțit în două tabere, cea a actualului președinte Ludovic Orban și cea a premierului Florin Cîțu, susținut puternic de primarul Emil Boc.

Surse din PNL Arad, dar și de la nivel central susțin că în tabăra lui Cîțu s-a poziționat și Gheorghe Falcă, cel care în ultimii doi ani a fost marginalizat de actuala conducere. Drept dovadă, Falcă nu a reușit să obțină niciun post de ministru în guvernele liberale și nici în cel instalat după alegerile din decembrie. Ba mai mult, filiala PNL Arad nu a obținut nicio poziție importantă de secretar de stat la ministere grele (Dezvoltare, Interne, Finanțe etc.). Nu mai vorbim de listele pentru alegerile locale, când lui Falcă i s-a impus candidatura lui Călin Bibarț, deși președintele PNL Arad îl pregătise de mai bine de un an pe Sergiu Bîlcea, în timp ce la alegerile parlamentare tot „centrul“ a decis ca Ioan Cristina să ocupe primul loc la Senat.

Așadar, umilit continuu de Orban și conducerea centrală, Falcă își caută un loc călduț sub aripa lui Cîțu, sperând că va redeveni un personaj important în politica națională. Ce șanse de izbândă va avea, vom vedea în lunile ce urmează. Deși lucrurile sunt complicate, având în vedere că senatorul Ioan Cristina, pe care îl vor urma mulți primari și persoane importante din conducerea PNL Arad, cu drept de vot, îl susține pe Orban.

Conform antena3.ro, după ce premierul Florin Cîţu s-a afişat alături de preşedintele Klaus Iohannis la un eveniment, şi-a început, practic, campania în PNL, dar neoficial, mai mulţi lideri din Ardeal şi-au arătat susţinerea pentru premier.

Este vorba de lideri din Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş care îl susţin pe Cîţu pentru şefia PNL, însă cu o condiţie: alături de el, în tandem să candideze şi Emil Boc, actualul primar al Clujului, pentru funcţia de preşedinte executiv.

Facebook Comments